Zápas s Táborskem juniorka zvládla s přehledem

Mladíci soupeře jasně přehráli, vyhráli 4:0 a připsali si druhé vítězství v řadě.

Zápas s Táborskem juniorka zvládla s přehledem

Po nešťastném vstupu do Juniorské ligy zvládli svěřenci trenéra Dalibora Slezáka druhý zápas v řadě a opět neinkasovali. Tentokrát v Uhříněvsi porazili Táborsko 4:0, když zvládli vstřelit tři branky již v první půli.

Do základní jedenáctky se z A mužstva dostali Jiří Havránek, obránci Radek Šírl a po zranění i Daniel Krch, záložníci Petr Nerad a Michal Hubínek a na kraji útoku operoval Roman Artemuk. V záložní řadě odehrál devadesát minut i testovaný Khumalo.

Již od začátku měli míč pod kontrolou domácí Klokani a bylo jen otázkou času, kdy se dostanou do vedení. Velkou příležitost měl v 7. minutě Řezníček, když zaseknul nejdříve jednomu obránci, druhý mu ale ránu zblokoval. Vstřelit branku se povedlo Bohemce v 11. minutě. Šírl centroval do vápna na Nerada, kde míč vyboxoval gólman Bébr. Ve vápně se ocitl volný opět Řezníček a ten se již nemýlil a odražený balón trefil tvrdě a přesně.

Ve třinácté minutě mohli jít hráči Bohemians do dvoubrankového vedení, ale rozhodčí Váňa gól po zmatcích ve vápně neuznal pro nedovolené hraní rukou. O další tři minuty bylo ale přeci jen veselo. Po nacvičeném signálu našel na rohu vápna Radek Šírl volného Petra Nerada, který zamířil a vypálil směrem na branku. Bezmocný gólman neměl sebemenší šanci, míči navíc absolutně změnil směr obránce Bouška. Vstřelená branka byla přesto připsána záložníkovi Bohemians a Klokani vedli již 2:0.

Ve 39. minutě se řítil na branku Táborska další nebezpečný útok. Trnka z levé strany poslal zpětný míč do vápna na Nerada, ten šikovně pustil za sebe, ale Khumalovu střelu stihli zablokovat hostující obránci. O minutu později se Klokani ale již opět radovali ze vstřeleného gólu. Trnka přesně našel kolmicí nabíhajícího Artemuka, ten možná ještě hledal přihrávkou někoho ve vápně, ale již bez následné teče se odrazil míč o tyčku do sítě.

Po změně stran se hra více vyrovnala, hráči v modrém si začali věřit a dostávali se do slibných příležitostí. Jedna taková se naskytla ve 48. minutě, ale dobře vyběhnuvší Havránek dokázal Kluzákův samostatný nájezd zlikvidovat.

Hostující kapitán Sazma ve 49. minutě nedovoleně zastavil při úniku Artemuka a mohl být ještě rád, že uviděl jenom žlutou kartu. Z následného přímého kopu trefil Khumalo přes zeď bohužel jenom levou tyčku branky a skóre se tak neměnilo. Tempo hry postupem času opadalo, chyběla i kvalita. Ze hřiště postupně odešli Nerad, Artemuk a Šírl a hrálo se především ve středu hřiště.

V 73. minutě se ve vápně ocitl po chytrém prostrčení volný Hejno, levačkou ale zamířil mimo tři tyče. Skóre se v této minutě přeci jen měnilo. Při úniku na branku trefil Khumalo sice jen brankáře Bébra, dorážející Trnka byl ale již stoprocentní a zvyšoval na konečných 4:0. Juniorka zápas 4. kola zvládla s přehledem a na domácím hřišti v Uhříněvsi porazila soupeře ze Sezimova Ústí o čtyři branky. V rámci dalšího kola pojedou mladíci již ve čtvrtek na půdu Příbrami.