Obra blšanští útočníci nezlobili...plus ohlasy dalších hráčů

Po delší době odehrál celý zápas obránce <b><font color="yellow">Miroslav Obermajer</font></b> a vedl si dobře. Na hřišti Blšan zelenobílá obrana ani jednou neinkasovala, naopak jeho jmenovec v domácí brance musel lovit míč ze sítě hned dvakrát. Míra se za svůj výkon nemusel stydět. „Chtěl jsem se trenérovi odvděčit za jeho důvěru. Myslím, že se mi zápas snad povedl,“ tvářil se spokojeně. Měl důvod, neboť se do sestavy dostal před důležitým derby se Spartou, které může rozhodnout o titulu podzimního mistra...

„Už proti Synotu jsem hrál od první minuty, ale o přestávce mě trenér stáhl kvůli hrozbě druhé žluté karty. První jsem dostal dost brzy, tak se bál, abych se nevyfauloval. Jsem typ hráče, který chodí do každého souboje naplno. Jestli jsem si ale zajistil i místo v sestavě pro derby, to nevím. Je to ještě daleko a dnes jsem hrál hlavně kvůli tomu, že Blšany mají hodně vysokých hráčů,“ objasnil.

Během zápasu prý nemusel řešit příliš ošemetných situací. Klokani hlavně v prvním poločase nenechali domácí hrát svou hru: „V prvním poločase to bylo výborné, ve druhém přišlo trochu uspokojení z výsledku, ale i tak jsme hráli to, co jsme potřebovali. Blšany se dostávali jen do pološancí.“

Míra se vrátil i k zákroku Čontofalského, po kterém se kopala penalta: „Faul to v žádném případě nebyl, Čonty trefil první míč, Šelicha mu přepadl přes ruku až potom.“ Kamil Hogenovi pokutový kop chytil a podtrhl tak vynikající výkon celého týmu.

Výhra mohla být ještě vyšší, ale Balážův gól rozhodčí neuznal pro údajný ofsajd. „Už sem nejedu, to je podruhé, co mi tu neuznali gól,“ zlobil se po cestě do autobusu Bali. Místo toho ale krásně posadil míč na hlavu Martina Horáka, který tak mohl vstřelit druhý gól v zápase. Velký podíl na Martinových brankách má i Bob Šnajdr, přestože na hřišti v té době nebyl. „V pátek jsme šli s Horym na individuální trénink a já mu to musel pořád centrovat na hlavu. Takže jsem ho to naučil já,“ smál se.

Martin Horák to potvrdil a slíbil, že na srazu reprezentační jedenadvacítky požádá svého kamaráda Jirku Kaufmana, aby ho naučil dávat góly i nohou, protože ten se trefuje pouze tímto způsobem.