Pivarník: Dokážeme hrát v tempu

Roman Pivarník a Petr Čuhel hodnotí sobotní střetnutí.

Pivarník: Dokážeme hrát v tempu

„Jsme rádi, že jsme druhý zápas po sobě venku vyhráli,“ otevřel tímto prohlášením tiskovou konferenci Roman Pivarník.

„Musím říct, že z obou stran bylo velmi nepřesností a nevynucených chyb. Z naší strany pak bojácnost v kombinaci a nekvalita ve hře nahoru jako v druhém poločase. Bohužel jsme nepokryli jednoduchou situaci – dlouhý aut, kdy nám hráč s průměrnou výškou dokázal dát gól,“ uzavřel hodnocení první půle trenér Bohemians.

Vzápětí krátce shrnul i druhou část utkání: „Do druhého poločasu jsme měli výborný nástup, jasně jsme dominovali a na konci zaslouženě vyhráli.“

S podobným závěrem přišel i Petr Čuhel: „Byl to zápas dvou poločasů. V prvním jsme uhráli vyrovnaný souboj, i když s brankou po dlouhém autu,“ zhodnotil ještě mírně Čuhel.

Pak ale začal výčet nedostatků. „V druhém poločase jsme úplně propadli, vstoupili jsme do toho laxně. Chybělo nám nasazení i souhra. Pustili jsme soupeře do několika akcí, kdy jsme vůbec nestačili zachytávat jejich náběhy. I když jsme za stavu 1:2 vytvořili tlak, byla to spíše taková křeč. Byli jsme málo důrazní, a proto jsme prohráli. Minimálně deset minut jsme na hřišti nebyli,“ dodával zklamaně trenér domácích.

Roman Pivarník v přestávce pozvedl mužstvo a v druhém poločase předvedlo úplně jiný výkon. „Musel jsem po dvou měsících zvýšit hlas, aby si hráči uvědomili, co to je hrát za Bohemku. Viděli jsme to i na fanoušcích, kteří tady byli a že nehrají fotbal jen pro sebe, ale i pro lidi, kteří na něj chodí,“ popisoval kouč Klokanů.

„Je to hodně povzbuzující. Snažím se mužstvu vštěpovat, že venku hrajeme na vítězství, protože je tam menší tlak než doma,“ dodal ještě sedmačtyřicetiletý kouč.

Jiný pohled na věc zaujal Čuhel. „Věděli jsme, že to bude jiná hra než proti týmům z čela tabulky, kteří chtějí hrát fotbal. To neříkám, že by Bohemka nechtěla, ale že spíše budeme muset dobývat branku.“

Přesto příčina dle trenéra tkvěla v domácím týmu. „Ve druhém poločase jsme nenastoupili jako mužstvo. Takových chyb jsem za moje působení v Příbrami ještě neviděl. Že jsme hráli až tak špatně, si nedokážu vysvětlit.“

Poslední vyjádření bylo zaměřeno čistě na konkrétního hráče. „Klobouk dolů v jeho letech. Brába dokázal celé hřiště přesprintovat a dobře to uklidit. Zároveň Lietava fantasticky vyřešil situaci, viděl ho a poslal mu míč na podnose.“

„Mužstvu sedla i zápasová kondice a dokážeme hrát v obrovském tempu. Jsem rád, že se to podařilo. Teď bude důležité vyhrát konečně doma,“ uzavřel Pivarník.