Se Spartou těsná porážka

Juniorka podlehla soupeři z Letné brankou z první půle.

Se Spartou těsná porážka

Svěřenci trenéra Slezáka byli doplněni o hráče z A mužstva (Artemuk, Dočekal, Hubínek, Krch a Nerad) a po pondělním poledni naskočili v Uhříněvsi proti mladému týmu z Letné. Ti sice vypadali živěji, ovšem Klokani nebojacným výkonem Spartě konkurovali.

V 11. minutě Řezníček ztratil balon v rohu hřiště, ke střele se zpoza vápna poté dostal Macháč, naštěstí byl Dočekal připravený a konečky prstů střelu vytlačil nad břevno. Po chvilce se k prudkému centru z pravé strany dostal Miskovič, Dočekal byl opět jistý a míč vyrazil mimo vápno.

Bohužel v 17. minutě rohový kop Sparta již proměnila. Na zadní tyči se ocitl osamocený Toml a hlavou již neměl problém otevřít skóre. O dvě minuty později se ke střele dostal Jurdík, mířil ale do míst, kde byl připravený brankář Dočekal.
Těsně před koncem prvního poločasu se ve slibné příležitosti objevil po nadýchaném centru od Žaloudka krajní obránce Malina, ovšem sparťanský obránce na poslední chvíli odehrál míč na rohový kop.

Do druhého dějství Klokani na svého soupeře vlétli, ihned po rozehrání získali míč, ovšem sparťanská defenziva je nepustila do větších příležitostí.

V 51. minutě se v šanci objevil Jakub Pešek, naštěstí pro Klokany předvedl dobrý zákrok Dočekal. O dvě minuty později vypálil na branku po sklepnutí Trnky svoji dělovku Jakub Košata, ovšem trefil obličej stojícího obránce, který musel být následně i ošetřován.

Po hodině hry si mezi stopery ve vápně zpracoval míč na prsa Jurdík, následný lob branku naštěstí netrefil. Žaloudek ještě před dotírajícími útočníky pro jistotu odhlavičkoval na rohový kop. Z něj hlavičkoval Matějka mimo branku.

Poté na chvíli dokázali Klokani uzavřít hráče ve žlutém u jejich vápna. Výsledkem byla hlavička Hejna z těžké pozice, brankář Vorel byl ale připravený. Hra se zrychlila a hrálo se nahoru dolů.

Po 70 odehraných minutách se v obrovské rychlosti řítil po pravé straně Artemuk, k zakončení se nakonec ale nedostal. Slibněji vypadala již šance o tři minuty později. Agilní Artemuk opět využil své rychlosti a obrana Sparty měla velké problémy odvrátit jeho centr na roh.

V poslední dvacetiminutovce vypadala Bohemka velmi dobře, živě a aktivně. I Košata se řítil do malého vápna podél brankové lajny, ale nešťastně mu utekl míč. O chvilku později reklamoval Artemuk faul v pokutovém území, rozhodčí Orel ale nesouhlasil. V 76. minutě posílal do vápna další míč Koštíř, obrana ale dále odolávala.

Ke konci zápasu měla Sparta velké problémy s bojujícími Klokany. V poslední vteřině ještě svojí standardkou zavařil obraně Petr Nerad, ale velkému tlaku letenští bohužel odolali a z Uhříněvsi si odvezli všechny tři body.