Přiklonit bilanci k sobě

Vyrovnaná utkání provázejí Klokany a Votroky.

Přiklonit bilanci k sobě

Před reprezentační pauzou (kdy sehraje Bohemka pohárové utkání) čeká Klokany ještě jeden těžký duel. A to doma s Hradcem Králové.

Hradečtí se po roční pauze vrátili mezi elitu a ani se pořádně nerozkoukali a už byli pod tlakem. Čtyři zápasy bez vstřeleného gólu navázaly na čtyři utkání předminulé sezony, kdy se Votroci nedokázali prosadit a hrozilo jim, že se ujmou prvoligového žezla v této nelichotivé statistice.

Ne že by byl začátek sezony z jejich strany špatný, ale dva body se jim podařilo rozšířit až v posledním kole. Po domácím vítězství se Slováckem (2:0) ze sebe strhli hned dvěma góly tlak a nyní vyhlížejí k dalším úspěchům. Proti nim se však postaví Klokani.

Bohemka, posílená v posledním kole (3:2 v Příbrami) taktéž o tři body, se bude snažit o vůbec první domácí výhru v tomto ročníku. V Ďolíčku to totiž neměli zelenobílí nikterak lehké a padli zde se Spartou (1:2) a Jabloncem (1:2).

Proto trenér Pivarník vyhlásil dost plenění a s Hradcem bude chtít uchovat všechny tři body doma. K tomu ale budou muset Klokani, kteří jsou v roli favorita, přijít s aktivním pojetím hry. „Je to pro nás něco nového. Los byl složitý, my jsme nebyli v pozici, že jsme museli tvořit. Doma budeme hrát tak, abychom domácí prostředí využili a dokázali eliminovat přechod soupeře do útočného pásma.“

Navíc Klokanům by případné vítězství značně ulehčilo následujících čtrnáct dnů, ve kterých bude pauza kvůli reprezentačním utkáním. Přesto k úplnému klidu zbraní nedojde, vršovické špílmachry čeká boj v Poháru FAČR.

„V pauze máme další kolo poháru v sobotu od 17 hodin doma s Budějovicemi, takže nás čeká normální ligový cyklus přizpůsobený poháru. Bude to podobné, jako jsme hráli v Kolíně, jedna změna v každé formaci. Je to soutěžní zápas a chceme postoupit dál. Někteří hráči se uzdravili a kádr se tedy rozšířil oproti úvodním kolům. Tedy je možné, že tam někdo z těchto hráčů naskočí.“

Prvoligová bilance mezi kluby je vyrovnaná. Každé mužstvo si připsalo po čtyřech vítězstvích, remíz mezi soupeři se urodilo celkem osm. Poslední ligové utkání se datuje k březnu 2012, kdy soupeři v Edenu nedokázali vstřelit branku a remizovali.

Sobotní utkání začíná od 17:00 v Ďolíčku. Utkání bude řídit jako hlavní rozhodčí Petr Ardeleánu, pomáhat mu v tom budou asistenti Blažej a Hrabovský.

Hodinu před zápasem bude probíhat autogramiáda mladých a nadějných hráčů A mužstva, těšit se můžete na nové podpisové kartičky. O poločasové přestávce proběhne opět soutěž pro fanoušky o zajímavé ceny. Hrát se bude například i o vstupenky na mezinárodní utkání Česká republika - USA.