Dvě penalty zápas nerozhodly

Klokani doma remizovali s Hradcem Králové.

Dvě penalty zápas nerozhodly

Poslední utkání před reprezentační pauzou svedlo proti Klokanům prvoligové navrátilce z Hradce Králové. Hradečtí se dlouho nemohli střelecky prosadit, až v minulém kole proti Slovácku se jim podařilo protrhnout smůlu a dokonce dvakrát skórovat. Proto jeli do Ďolíčku plni odhodlání.

Studenou sprchu pro ně však připravil rozhodčí Ardeleánu, který již ve třetí minutě odpískal penaltu. Kotiš totiž stáhl Radu ve vápně, když zrovna kolem prolétal míč z Jindřiškova rohu. Navíc za svůj zákrok uviděl žlutou kartu. K exekuci se postavil kapitán Josef Jindřišek a nepříliš tvrdou, ale přesnou střelou k levé tyči otevřel skóre utkání.

Klokani hřešili na své brzké vedení a v podstatě nechali iniciativu na soupeři, který se této role chopil s velkým zápalem. Za pár minut tak mohl srovnat Čermák, ale střelu z levé strany Švenger reflexivně pokryl. Navíc Votroky celý první poločas zdobil dobrý pohyb, který Klokanům scházel.

Více prostoru se pokusili hosté využít řadou centrů ze stran, ale ani jeden se neujmul. Až ten z rohového kopu ze 32. minuty promluvil do stavu utkání. První roh ještě odvrátil Šmíd, při druhém se ale Rada dotkl míče rukou a nařízenou penaltu proměnil Dvořák střelou doprostřed branky.

Hradecké to nijak neuspokojilo a dále pokračovali v dobrém výkonu a Klokani měli problémy s běhavým soupeřem. Pár minut po srovnání pálil nebezpečně Mareš z třiceti metrů, střela plachtila pod břevno, ale Švenger se vymrštil a vyškrábl ji.

Do druhého poločasu nastoupili Klokani v jiném tempu. Ve dvou šancích za sebou se zkraje objevil Moravec. Nejdříve využil rychlého otočení hry, aby se ocitl ve vápně osamocen, jenže centr nedokázal propasírovat přes těla soupeře. Ve druhé situaci zabojoval Mosquera na levé straně, vrátil míč pod sebe opět přesně k Moravcovi, ten pálil po drobném přiťuknutí prudce levou nohou, ale střela šla kousek vedle Koubkovy pravé tyče.

Dokonce se za dvě minuty Mikuš prosadil skvělým lobem, ale bohužel díky ofsajdovému postavení mu branka nebyla uznána. Než přišla finální přihrávka ke slovenskému forvardovi, Moravec skvěle prokličkoval přes tři protihráče.

Hosté odpověděli ze standardní situace. Hradečtí zahráli roh nakrátko, který se nakonec snesl k Rolkovi, jenž ho nepříjemně prodloužil na branku. Švenger vytáhl skvělý zákrok, přesto u odraženého míče byl první Chleboun. Naštěstí byl již ve velkém úhlu a ani nedokázal včas zareagovat, takže míč jen ztečoval za čáru.

Poprvé v sezoně se po zranění objevil v zápase Petr Nerad a ihned se zapojil do útočných kontrů. Rada mu poslal průnikovou přihrávku, mladý záložník zasekl a levou nohou obstřelil technicky Koubka. Radosti ale zabránila tyčka.

Hradečtí druhý poločas nedokázali navázat na výkon z první půle a spíše se soustředili na defenzivu. Klokani se těžce dostávali do stoprocentních šancí, a když už se jim to povedlo, tak nebyli přesní.

Jako šest minut před koncem Šmíd. Rychlý protiútok a přenesení Mosquerou uvolnilo na pravé straně Bartka, který počkal na tandem od Šmída a přiťukl mu míč na hranici penalty. Bohužel stoper Bohemky již nebyl v ideální pozici a tak střílel pouze do boční sítě.

Už to vypadalo, že se soupeři rozejdou po bodu, když se poslední centr snesl až k Rolkovi, který mohl být tím, jenž rozhodně. Jenže svoji příležitost na zadní tyči nevyužil a hlavičkou mířil nad branku.