Juniorka porazila Třinec

Z nejdelšího výjezdu si přivezli junioři všechny tři body.

Juniorka porazila Třinec

Třinecká juniorka se mohla i v zápase proti Bohemians spolehnout na služby hráčů A mužstva, v základní jedenáctce naskočili brankář Rohel a obránce Matoušek. Naopak se ale musela obejít bez vytáhlého útočníka Gomoly. Klokani přijeli do Slezska pouze se dvěma hráči na střídání, kteří byli připraveni do pole. Ze širšího kádru áčka byl přítomen pouze Petr Dočekal. První minuty se nesly ve znamení oťukávání a velmi ospalý úvod zápasu žádné šance, ba ani střelecké pokusy nenabídl.

Největší příležitost přišla s akcí Klokanů ve dvaadvacáté minutě. Řezníček využil na pravé straně komfortního prostoru, jenž mu byl dopřán třineckými obránci, odcentroval na vzdálenější tyč, kde Lukáš Nováček přetlačil Kalfase a hlavou uklidil míč do sítě. Bohemka tak rázem vedla 1:0. Třinec byl trochu opařen, znovu nechal příliš místa ke střele Hejnovi a ten minul Rohelovu svatyni jen o kousek. Bohemians byli vedoucí brankou nabuzení a aktivita se přesouvala jednoznačně na jejich stranu.

Gólman Rohel ještě udržel v náručí nepříjemnou střelu Řezníčka, ale z další situace podruhé v zápase inkasoval. To, když poslal do malého vápna míč ze strany Košata, Koštířovi se nepovedlo propálit domácí obranu, ale balon se opět odrazil k Lukáši Nováčkovi, jenž měl velice jednoduchý úkol v podobě doklepnutí míče do prázdné branky.

Druhý poločas začala obě mužstva beze změn a první vážnější příležitost si vytvořili třinečtí fotbalisté. Při Pilchově rohovém kopu předskočil brankáře Dočekala Mjuller, ale naneštěstí pro svůj celek hlavičkoval těsně nad bránu. Jak se později ukázalo, Mjuller zahodil největší šanci Třince v celém utkání. Slezskému týmu se nedala upřít snaha, ale útočná nemohoucnost byla do očí bijící. Defenzivní blok Bohemians neměl s dalšími třineckými ataky velké potíže a v pohodě odvracel míč za míčem na své útočníky vepředu.

Poslední šancí hráčů Bohemians byla rybička Rotheho, jenž si naskočil na centr Jelínka, ale hlavičkoval několik metrů vedle branky. V závěru třinečtí přeci jen zvýšili útočné obrátky a brankáře hostí častěji zaměstnávali centry ze stran, ale Dočekal žádnou chybu neudělal. Rozhodčí Peřina ukončil po devadesáti minutách zápas, ve kterém Bohemians zásluhou zvládnutého prvního poločasu a pevné defenzivy získali tři body.

Klokani zvítězili po třízápasové odmlce a v tabulce se pohybují na krásné deváté pozici. To Třinec prohrál podruhé v řadě a na vítězství čeká již od začátku srpna. Další zápas čeká Bohemku již tento čtvrtek doma v Uhříněvsi, kde od 13 hodin přivítá Hradec Králové.