Žákovský víkend

A první zaváhání v nové sezóně. 

Žákovský víkend

Ondřej Zeman k zápasu u15: Do zápasu jsme vstoupili dobře, dařilo se nám získávat míče a byli jsme nebezpeční po stranách a brzy získali dvoubrankové vedení. Další dva góly neplatily kvůli ofsajdu a několik tutovek jsme trestuhodně zahodili.Bohužel jsme však nebyli zodpovědní v obranné činnosti a tak jsme museli řešit několik ošemetných brejků soupeře, kterým jsme mohli zabránit lepším řešením situací kolem půlící čáry. Z kraje druhého poločasu jsme vstřelili třetí branku, ale pak přišla hluchá pasáž, ve které jsme sice domácí prakticky nepustili z půlky, jenže brance jsme byli málo nebezpeční.  A tak až závěrečná desetiminutovka přinesla další tři vstřelené góly. 

Michal Vychodil hodnotí utkání u14: První soutěžní porážku jsme si za výkon v úvodním poločase zasloužili. Po přestávce již naše hra byla sice koukatelnější a i kvalitnější, ale na zaslouženém úspěchu domácích již nic nezměnila. Hned ve třetí minutě jsme si nepočínali při autovém vhazování správně (zajímavostí je, že i druhá a vítězná branka padla z této standardní situace) a velmi rychle tak přišli o podzimní neprůstřelnost. Trochu darem z nebes byla vyrovnávací branka, o kterou se povedenou střelou z dálky postaral Seniv. Jinak jsme byli horším týmem, neohrozili vůbec branku soupeře a poločasový stav k nám byl velmi milosrdný. Po pauze došlo ke zlepšení. Prospěly přesuny na postech, čerství hráči přinesli větší kvalitu, zapojení do hry a druhá část tak byla nejen vyrovnanější, ale postupně jsme i působili lepším herním dojmem.K vyrovnání však bylo daleko, protože nás domácí nepouštěli do blízkosti branky, natož do nějakých šancí. Dnes jsme prostě chyběli před brankou a v prvém poločase až na pár jedinců i na hřišti …..

Michal Vychodil hodnotí zápas u13 v Písku: Již konečný stav s jedinou brankou za šedesát minut na malém hřišti hovoří za vše. Náš potenciál je někde jinde a tak nemůžeme být spokojeni. Pár individuálních výkonů sice sneslo přísnější měřítko, ale jen při průměrném výkonu (a to se k tomu některým ještě hrubě nedařilo) a kvalitě domácích nelze očekávat, že budeme soupeře „drtit“. Vyjma úvodní čtvrthodiny jsme sice byli asi o trochu lepším týmem, ale naše šance se počítaly na prstech jedné ruky a to nemluvě o jejich vyřešení. Nás podržel nejen výborně chycenou penaltou Matějka, ale například při tyčce domácích i štěstíčko. Chvílemi se nám sice podařilo předvádět hezké fotbalové věci, ale moc často nám je narušovaly ztráty a špatné řešení a tím jsme byli minimálně nebezpeční brance soupeře.Očekával jsem též, že se v tomto složení vyprofiluje více hráčů, jenž vystoupí ze stínu aktuálně stěžejních spoluhráčů, kteří dnes nehráli…

Martin Lilling k zápasům za u13 v Písku: První utkání v této sezóně s o rok starším soupeřem se nám výsledkově, ale především herně vydařilo. Před půl rokem nás tento tým deklasoval 9:1 a tak jsme byli zvědaví, jak v této konfrontaci uspějeme nyní. Od první minuty byl náš výkon soustředěný, na hráčích byla vidět jasná snaha, aby se minulý vývoj utkání neopakoval. Neustále jsme se nabízeli, hráč, který byl na míči, měl téměř vždy komu přihrát. Míč létal z nohy na nohu a především naše první branka, kdy jsme byli schopni se po sérii šesti přihrávek po zemi dostat až k úspěšnému zakončení nás hodně "nakopla". Celý první poločas jsme měli pod kontrolou a co jsme nezvládli pokrýt, s jistotou vyřešil Kořének. Jeho klid jako by se přenesl i na kluky v poli a bylo vidět, že naše herní sebevědomí každou odehranou minutou rostlo. A i v druhé půli, kdy už nám někdy malinko "docházelo", jsme byli aktivnějším týmem a ráz utkání se řídil naším výkonem o což nám v podstatě běží. Soupeři jsme se vyrovnali i v osobních soubojích a potěšitelné bylo, že i když nějaký souboj nevyhrajeme, byl vždy připraven další hráč a druhého zastoupil. Tím, že jsme většinou drželi míč na svých kopačkách a snažili se hrát po zemi, jsme se samozřejmě dopouštěli i nepřesností, ale nebylo jich mnoho a celkový dojem z výkonu byl velmi dobrý. Před utkáním jsem klukům řekl, že uspějeme jen pokud každý z nich odvede standardní až nadstandardní výkon a jsem rád, že jim to dokonale vyšlo. Teď jde o to, aby tyto výkony byli schopni opakovat v každém dalším utkání a to hned příště s Rokycany...

a k utkání u12: Třetí mistrovské utkání jsme sehráli na umělé trávě v Písku. Poprvé došlo k posunutí ročníku a jelikož je Písecký ročník 2002 považován za velmi silný, týmy byly striktně rozděleny podle kvality. A ukázalo se, že bez "tahounů" to momentálně nejde. Pokud jsem alespoň doufal, že by mohl nějaký hráč ukázat, že patří do lepší poloviny a do budoucna s ním můžeme počítat, tak první poločas mě z toho vyvedl. Jediný, kdo snesl alespoň nějaké měřítko byl po delším zranění hrající Lízálek a po nemoci nechytající, ale hrající Všetečka. Ve všech soubojích jsme byli "druzí", velmi průměrnému soupeři stačil jeden rychlejší útočník, který naše obránce "větral" kdykoliv se rozběhl. Hráli jsme takový přípravkový fotbal, bez zvednuté hlavy a bez pohybu. Každý hrál, jen když měl míč na noze. Volili jsme téměř vždy opačné řešení, než si situace na hřišti žádala. Pokud kluci nepochopí, že takto se na větším hřišti hrát nedá, budou mít velké starosti se v budoucnu v Bohemce udržet. Druhá půle byla o "ždibec" lepší, ale za pochvalu snad stojí jen Žigova produktivita. Ve středu hrajeme PU s Motorletem, ve kterém dostanou tito hráči opět větší prostor a doufám, že výkon půjde diametrálně nahoru.