Rozdílné poločasy přinesly remízu

Juniorka hrála v Uhříněvsi proti Znojmu 1:1.

Rozdílné poločasy přinesly remízu

Ve fotbale se jedná o často používanou větu, která se potvrdila i v pondělí v Uhříněvsi při utkání juniorských týmů Bohemians a Znojma. K viděni byl totiž zápas dvou rozdílných poločasů. I když první půle skončila remízou 1:1, aktivnější byli hosté. Ve druhém dějství se aktivita otočila, ale branky již nepřišly. Z A mužstva Bohemians se do hry zapojili jen mladíčci Dočekal, Artemuk a Hubínek.

Zápas hodně komplikovalo počasí. Časté přeháňky, střídání klimatických podmínek a především silný nárazový vítr měl vliv na samotnou hru obou mužstev. Hosté začali zápas po větru a hned to bylo znát. Ve druhé minutě si na zadní tyčce počíhal při standardní situaci osamocený obránce Hrazdílek a hlavou otevřel skóre pondělního duelu.

Přicházely další šance znojemských hráčů. Závar v patnácté minutě si o gól přímo říkal. Nejdříve první střelu zblokoval hráč Znojma, ta druhá zasáhla Ibeaghu. Souboje vyznívaly lépe pro hosty, kteří byli ze začátku zápasu určitě nebezpečnější.

Naštěstí se dokázali prosadit i domácí Klokani. Ve 27. minutě navedl po pravé straně balon Artemuk a po krásné akci našel ve vápně dobře nabíhajícího Nováčka, který zaznamenal již svoji letošní čtvrtou branku v Juniorské lize.

Jenže pak přišly další možnosti Znojma. Ve 40. minutě naštěstí špatně vyřešil Kirschner situaci dva na jednoho a při střele minul Dočekalovu branku. Za minutu dokonce kapitán Pokorný trefil hlavou břevno. Při další příležitosti se zaskvěl i brankář Dočekal, který vytáhl reflexivně balon mimo tři tyče. Poločas tak skončil remízou 1:1.

Do druhé půle vlétli po větru zase Klokani a začali být nebezpečnějšími hráči. V 55. minutě se v akci na pravé straně prosadil jeden na jednoho Artemuk, když obešel Hrazdílka, ale střela letělo mimo branku. Za deset minut se Artemuk řítil dokonce ze strany hřiště osamocen na branku, ale jeho střela doskákala těsně mimo pravou tyčku brankáře Andrejka.

V 68. minutě Dočekal dobře vystál ofenzivního hráče Znojma a hosté tak svoji příležitost ani nezakončili. Za dalších pět minut vyslal levačkou míč do břevna Hejno. Za chvilku to z podobné pozice zkoušel Artemuk, střelu k tyči ale na poslední chvíli vyboxoval z nebezpečné pozice brankář Andrejko.

A když se neujala ani střela Řezníčka ze standardky z poslední minuty, rozhodčí Hányš ukončil zápas. Další utkání čeká juniory opět v pondělí v Liberci, který se v tabulce Juniorské ligy pohybuje poblíž Bohemky.