Potvrdit dobrou bilanci

Klokany čeká nejdelší výjezd v sezoně.

Potvrdit dobrou bilanci

Vydařené derby je již v nenávratnu a svěřenci Romana Pivarníka se upínají na sever Moravy, kde se utkají s Baníkem Ostrava. Přes 350 kilometrů dlouhá cesta čeká zelenobílé hráče, nicméně v posledních třech zápasech neodjížděli z venku nikdy s prázdnou.

V ročníku 2010/11 se rozešli soupeři bez branek, v další sezoně pak brali všechny tři body po trefě Hartiga Bohemians. Naposledy se utkali loni, když Klokani dokázali vměstnat hned tři branky do prvního poločasu a zvítězili celkově 3:1. Tedy nepřekvapí, že v novodobé historii zelenobílí slavili celkem desetkrát, zatímco Baníkovci pouze čtyřikrát. Po deseti zápasech se pak rozešli s jedním bodem. Pokud navíc letos započteme pouze venkovní zápasy, Klokani po osmi kolech díky třem výhrám takovouto tabulku vedou.

Přesto má Roman Pivarník vztyčený prst: „Euforie zavládla u fanoušků, v klubu a je to vidět i na mužstvu. Je třeba si vzít z toho dobrou pohodu, zároveň ale dále pracovat.“

Náznakem by mohla být i sprcha, která přišla v úterý na severu Čech. Kouč zelenobílého mužstva by však nerad vyvozoval nějaké závěry k příštímu ligovému utkání. „V Jablonci byla jiná sestava než na Slavii, těžko tyto zápasy porovnávat.“

Za Klokany od začátku nastoupil právě v Jablonci po delší pauze Václav Kalina, dříve stabilní člen základní jedenáctky. „Obrovský kus práce odvedl pro Bohemku. Věk však nezastavíme. Je připravený, pracovitý a bude to hráč, který bude alternovat, pokud bude třeba,“ komentoval otevřeně situaci okolo krajního obránce Pivarník.

Utkání na Bazalech začíná v sobotu netradičně již ve tři hodiny odpoledne. Hlavní rozhodčí bude Libor Kovařík, který vévodí se třemi udělenými červenými kartami těmto ligovým statistikám. Na postranních čarách mu budou pomáhat pánové Mencl a Vlasjuk.

Informace k výjezdu fanoušků můžete získat i zde na Virtuálním Ďolíčku v již zveřejněném článku.