V Ostravě rozhodl gól v nastavení

Zápas dvou poločasů Klokani prohráli.

V Ostravě rozhodl gól v nastavení

Deváté kolo zavedlo zelenobílé mužstvo do nejzazšího prvoligového severomoravského klubu – Baníku Ostrava.

Před zápasem vládla zajímavá bilance. Baníku se doma dařilo, ze třech zápasů vydoloval sedm bodů. Venku však Bohemka také sbírala body, ze čtyř zápasů se jí povedlo vyhrát třikrát.

Zápas nezačal dobře. Klokani byli od začátku přikováni na své polovině a jen sporadicky se jim dařilo dostat do útoku. Soupeř byl pohyblivější a důraznější, s čímž si zelenobílí nevěděli rady.

První příležitosti přišly v deváté minutě, když zasáhl třikrát dobře Švenger. Nejdříve vyboxoval první roh, aby následně musel čelit dorážce Baránka ze středu velkého vápna, kterou jen tak tak vyrazil mimo branku. Navazující roh pak opět vyrazil z klubka hráčů.

Za pár minut bylo varování důraznější. Narh se protáhl z levé strany na střed a křižnou střelou vypálil, Švenger se jen podíval, kam se míč odrazil od tyče. Kukec už však dorážet nemohl, byl v ofsajdu.

V další příležitost měli Baníkovci i trochu štěstí, když se z rohu zády prosadil Baránek. Míč se snášel ke Švengerově levé tyči, ale brankář vytáhl další dobrý zákrok a balon vyškrábl.

Sedm minut před poločasem domácí dostali na své vlastní polovině výhodu rozehrání po lehkém faulu. Rychlá rozehrávka a následný dlouhý míč Klokany zaskočily, takže se Kukec objevil osamocen na levé straně. Opět však dobře zasáhl brankář Bohemians, když rychle vyběhl a zmenšil mu úhel. Útočník tak nedostal možnost ke slavení.

Tím skončil výčet zajímavých příležitostí. Klokani se také do několika dostali, ale v závěrečné fázi selhali.

Druhá půle jakoby naznačila, že se mužstvu pod kotlem Baníku dnes dařit nebude. Nyní to totiž byli Ostravané, kterým se nedařilo. Zelenobílí zpřesnili rozehrávku, začali se více pohybovat a výsledek se dostavil.

Klokani však museli přežít šanci z úvodu. Štěpán centroval z levé strany, Baránek naskočil a fanoušci se na hlavní tribuně již radovali. Bylo to ale předčasné, míč jen olízl pravou tyč a poslušně pokračoval dál.

Podobná situace se opakovala za pár chvil. Jindřišek zahrál vysoký roh, do klubka těl naběhl Šmíd a rozhodil soupeře. Míč se odrazil a za vypětí sil všech fanoušků ostravského týmu doskákal vedle Pavlenkovy tyče.

Klokani mačkali soupeře, ale nedokázali se prosadit ani ze šestnácti rohů, které měli během zápasu k dispozici. Zápas se začal lámat a bylo jasné, že kdo skóruje, sebere všechny body.

Velkou příležitost měl deset minut před koncem Moravec. Prostrčil míč na Mikuše, ten mu ho vrátil nazpět těsně před branku soupeře. Záložník však skákavý míč napálil z prvního doteku vysoko nad branku.

Příležitost pak mohl vytvořit Lietava, ale nedokázal přetavit svůj únik v branku. V 82. minutě Rada viděl pronikajícího Mikuše na pravé straně a tak mu poslal dlouhý míč. Sukup se s ním chvíli pral, když už viděl, že mu slovenský forvard prchá sám na branku, zatáhl za záchrannou brzdu a byl po druhé žluté vyloučen.

Vypadalo to, že oba soupeři se spokojí s remízou. Pak ale přišla standardní situaci v nastaveném čase. Kukec se rozběhl od zdi, dostal míč, s trochou štěstí nacentroval a Stronati z blízkosti hlavou rozhodl o osudu utkání.

Rozhodčí Kovařík dal ještě příležitost k jedné akci, ale Brabec při dorážce z hranice velkého vápna netrefil míč ideálně. Klokani přerušili svojí bodovou sérii a budou muset znovu zabrat, tentokrát doma s Budějovicemi.