Junioři vezou z Liberce bod

Mladíci na severu Čech remizovali se Slovanem 1:1.

Junioři vezou z Liberce bod

Na pondělní venkovní duel vyrazila Bohemka do Liberce, tedy k týmu, který na ni v tabulce Juniorské ligy ztrácel před tímto utkáním pouze bod. Z A mužstva odjeli s týmem jen mladíci Dočekal, Hubínek a Artemuk. Naopak za Liberec nastoupil v brance Hroššo, který ještě minulou sezonu chytal pravidelně za prvoligové áčko.

První poločas měl vcelku kontrolovaný průběh. Oba dva týmy se střídaly v aktivitě na míči. Do první vážnější situace se dostal v deváté minutě Liberec, když se Janošíkův centr dostal s trochou štěstí až k Drobílkovi. Brankář Dočekal reflexivním zákrokem vytáhl míč na břevno.

Do první šance se Bohemka dostala v 19. minutě. Hubínek krásně prostrčil míč do vápna na Artemuka a ten již brankáři Liberce nedal žádnou šanci, a poslal tak Bohemku do vedení.

Ovšem závěr prvního dějství patřil Slovanu, který dokázal soupeře přitlačit k vápnu. A nakonec se také dočkal vstřelené branky. V jedné brejkové situace si z levé strany Ondráček zasekl míč do středu a poslal míč do protipohybu brankáře Dočekala přímo k tyči. A bylo srovnáno. Ve 43. minutě nastřelil liberecký kapitán Ondráček i břevno, první poločas ale skončil 1:1.

Do druhé pětačtyřicetiminutovky poslal trenér Slezák do pole místo Řezníčka Hejna, ale i přesto patřila tato půle libereckým. Ti byli silnější na míči a postupně se dostali do dvou výraznějších situací. Ty ale s přehledem vyřešil brankář Dočekal.

Na druhé straně se i Bohemka dokázala dostat do dvou nadějných brejkových situací. Jedna střela Artemuka levačkou neuspěla, tu druhou ze strany zase vychytal Hrošso.

Hráči Bohemians podávali po celý zápas obětavý a bojovný výkon a uhráli v Liberci remízu 1:1. Ta je z pohledu aktérů zasloužená. Nejbližší zápas je na programu v pondělí 6. října od 13 hodin v Uhříněvsi, kam přijede Dynamo České Budějovice.