Nejlepší odpovědí bude zvládnutý zápas

Klokani nastoupí v sobotu proti Budějovicím.

Nejlepší odpovědí bude zvládnutý zápas

Čtyřzápasová série, ve které Klokani dokázali vždy bodovat, skončila až nyní v Ostravě, kde prohráli brankou v závěru zápasu. Před reprezentační pauzou však čeká zelenobílé mužstvo v Synot lize ještě jeden soupeř. Doma přivítají České Budějovice.

Protivník z jihu Čech nesl velmi nelibě předloňský sestup a vyhlásil co nejrychlejší návrat. To se mu podařilo, nicméně po devátém kole se pohybuje v okolí sestupových vod. Navíc poslední utkání mu hrubě nevyšlo, když prohrál v důležitém zápase doma s Příbramí 0:3.

Klokani však v uplynulém střetnutí také okusili chuť porážky. Přesto Roman Pivarník vidí pozitiva: „Odehráli jsme na Baníku dobrý druhý poločas.“ V tomto utkání zelenobílí poprvé v ročníku nevstřelili branku.

„Doteď se nám to dařilo,“ komentoval situaci Roman Pivarník. Okamžitě vyjmenovával důvody: „Nebyli jsme tak přesní, jako minulé zápasy, nedokázali jsme trefit bránu. Doufám ale, že doma si dokážeme vytvořit dostatek šancí, abychom některé proměnili.“

Prvoligová bilance mezi těmito kluby vyznívá o něco lépe pro Budějovice. Z dvaceti zápasů se jim povedlo osmkrát zvítězit, sedmkrát remizovat a pětkrát prohrát. Naposledy se střetly tyto týmy v ročníku 2011/12, kdy sice na podzim Klokani slavili výhru 2:1, ale na jaře zase venku prohráli 1:3Proti týmu z Vršovic se s největší pravděpodobností představí i Jakub Hora, který vloni pomohl Bohemce k záchraně v lize.

Pokud ale vezmeme v potaz i zápasy ligového poháru, tyto dva týmy již své síly v této sezoně změřily. Ve třetím kole Poháru FAČR si poradili domácí s Jihočechy a vyhráli 2:0.

Utkání začíná v sobotu od 17 hodin. V Ďolíčku se představí jako hlavní rozhodčí Zelinka, pomáhat mu budou Hájek a Peřina. A jak řekl trenér Roman Pivarník s návazností na předchozí utkání: „Nejlepší odpovědí je zvládnutí dalšího zápasu - v sobotu s Budějovicemi.“