Klokani si poradili s Budějovicemi

Tři branky v rozmezí dvanácti minut rozhodly utkání.

Klokani si poradili s Budějovicemi

Před reprezentační pauzou čekal Klokany ještě jeden duel. S Českými Budějovicemi již zelenobílí v této sezoně jednou slavili, teď je však na rozdíl od Poháru FAČR čekal ligový zápas.

Ještě před utkáním zamíchal kartami trenéra Pivarníka zraněný Bratanovič, který si vyvrtl kotník. Trenér tak poprvé v sezoně od začátku postavil mladíka Nerada, jenž nastoupil pouze v utkání s Hradcem.

Ihned v úvodu jsme se dočkali největší příležitosti prvního poločasu. Machovec se napřáhl ze třiceti metrů, ale míč netrefil ideálně, přesto klouzal po mokrém trávníku na branku. Obránci Bohemky však nedokázali balon důrazně odehrát, naopak se odrazil k Volešákovi. Ten se obtočil a hodil si míč na hranici vápna na pravou nohu. Z ideální pozice však nemířil přesně a o kousek minul levou tyč Švengerovy branky.

Klokani poté sice kontrolovali hru, ale do větších příležitostí se nedostávali. Prakticky první střelu na branku vyslali okolo třicáté minuty, kdy Mosqeura přiťukl míč Mikušovi, jenž sice pálil ostře, ale zcela doprostřed branky.

Zelenobílí si nemohli poradit s blokem Budějovických a jejich pokusy o překonání většinou končili dlouhým nákopem nebo uličkou, které nebyly k dostižení. Když se pak rozhodli o trochu aktivnější hru, mohl je soupeř ztrestat.

Novák totiž vystihl přihrávku a hnal se do protiútoku na pravé straně. Posunul přesně do běhu Škodovi, který ještě hledal na druhé straně výhodněji postaveného spoluhráče, ale kontr hostů skončil zachycením této pobídky.

Dobrou příležitost také měli Klokani po chytře zahraném rohu, kdy se Šírl zbavil svého pronásledovatele a dostal se k centru. Ale jeho přízemní nástřel nikdo v zelenobílém dresu nenašel.

A to bylo v prvním poločase všechno. Ten druhý však přinesl mnohem více podívané. Svěřenci Romana Pivarníka přidali na přesnosti a nebezpečnosti.

Vše se ale mohlo vyvíjet jinak, kdyby střídající Klesa proměnil svoji šanci. Stejně jako na začátku zápasu se i tentokrát dokázali Budějovičtí prosadit, tentokrát k tomu napomohlo Brabcovo zaváhaní. Na pravé straně totiž prohrál souboj se Škodou, který tak mohl do rozhozené obrany poslat centr. Ve vápně si na něj naběhl právě Klesa a hlavičkou jen těsně minul Švengerovu levou tyč.

Pak už však úřadovalo jedno mužstvo. Klokani vládli hře, nicméně na svoji větší příležitost čekali. Nejdříve se v náznaku objevil Mikuš, který však řešil situaci stejně jako v prvním poločase a trefil pouze střed branky.

Jako muž, jenž pošťouchne stav na stranu Klokanů, se ukázal střídající David Bartek. Nejdříve vysunul Mikuše, který sice tváří v tvář prostřelil Křížka, ale Lengyel na poslední chvíli zastavil oslavy fanoušků na tribuně vykopnutím míče z brankové čáry. Ale za pár vteřin se dostal k míči na pravé straně Jindřišek a dlouhým centrem našel Mosqueru. Ten přeskočil svého ochránce a hlavou nedal brankářovi šanci.

Pět minut stačilo, aby zelenobílí navýšili stav. Mikuš pronásledoval do vápna skákající balon a rozhodl se ho vystřelit na branku. Kalod však útočníka pronásledoval tak těsně, že jeho napřahující nohu zastavil a znemožnil tak forvardovi zakončení. Sudí ukázal na penaltový puntík. K exekuci se postavil Jindřišek, jenž zvolil jiné řešení oproti duelu se Slavií a vyslal projektil do levé horní poloviny. Křížek plachtil bez nároku na úspěch.

Zkázu dokonal v 73. minutě Rada. A opět u toho byl Bartek. Ten udělal na pravé straně několik přešlapovaček, postrčil si míč před obránce a nacentroval. Na malém vápně byl zcela osamocen Rada, který nastavil hlavu a již se mohl radovat.

Zbytek utkání proběhl bez větších šancí. Hosté se sice dostali z „deky“, ale vršovičtí již nepřipustili žádné komplikace. Naopak mohli několikrát využít protiútoků, ale Lietavovy pokusy se neujaly.

Nyní čeká Klokany odveta Poháru FAČR, kterou odehrají ve čtvrtek od 18 hodin v Ďolíčku.