Vzhůru do druhé třetiny

Na severu Čech Klokani načnou další část sezony.

Vzhůru do druhé třetiny

Nestává se často, aby klub sídlící vedle Botiče šel do vzájemného zápasu s „lázeňskými šviháky“ jako ten s více body. Ale přeci tomu tak je. Klokani mají před začátkem 11. kola Synot ligy dvoubodový náskok na svého dalšího protivníka, kterým je celek FK Teplice.

K tomu pomohlo i poslední mistrovské utkání, ve kterém Klokani přesvědčivě zvítězili nad Dynamem České Budějovice (3:0). Díky ztrátě Severočechů v Plzni (0:1) je tak Klokani předskočili a jsou celkové na šestém místě.

Nebyly to však poslední duely, které obě mužstva odehrála. Díky Poháru FAČR trenéři mohli v reprezentační pauze vyzkoušet nové prvky. Přesto ani jeden z nich neuspěl. Klokani nedokázali skórovat a tak prohráli s Jabloncem stejným poměrem jako v prvním zápase (0:2). Teplice se sice radují z postupu, ale recept na úspěch v ústeckém kraji ukázaly Domažlice, když si odvezly vítězství (1:2).

Jak vypadaly poslední dva týdny, nám přiblížil Roman Pivarník: „Stejně jako minule se nám reprezentační pauza vyplnila pohárem, kde se nám však nepodařilo postoupit dál,“ narážel trenér na čtvrteční zápas. „Určitý rytmus se zachoval, hráči měli po zápase trénink a pak dostali volno. Od pondělí se již chystáme na zápas v Teplicích.“

V utkání s Jabloncem nastoupil také David Bartek, který se kvůli zranění dlouho v základní sestavě neukázal, ale i díky podařenému utkání s Budějovicemi dostal od začátku příležitost. „Musím říct, že Bartkova forma je stoupající jak na tréninku, tak v zápasech,“ komentoval záložníkovu herní situaci Pivarník a povzbudivě dodal: „Bratanovič je stále zraněný, takže je možnost, že díky výkonům dostane důvěru.“

Pokud se podíváme do novodobé historie Synot ligy, tak zjistíme, že lepší bilanci mají Tepličtí. Nasbírali jedenáct výher, čtyři remízy a pět proher. Tři body také ztratili v posledním duelu s Klokany, který se odehrál na jaře tohoto roku. Bohemka dokázala v domácím prostředí otočit nepříznivý stav a vyhrát 3:1.

Zápas v Teplicích startuje v sobotu od 17 hodin, řídit ho bude jako hlavní rozhodčí Emanuel Marek, asistovat mu boudou Pelikán a Štěrba. Holabus byl kvůli malému zájmu zrušen, fanoušci musí využít individuální dopravu. Vstupenky budou k dostání v hodnotě 100 Kč pro muže a 50 Kč pro ženy na pokladnách stadionu.