S Boleslaví přišla porážka

Junioři prohráli na půdě ambiciózního soupeře 0:1.

S Boleslaví přišla porážka

Klokani odjeli do nedaleké automobilového města posíleni o defenzivní hráče A mužstva. V brance se tradičně objevil mladíček Dočekal, na stoperech poté Krch a Cseh. Vstup do utkání byl ale na obou stranách poněkud rozpačitý a k vidění bylo mnoho nepřesností. Zajímavě vypadal centr mladoboleslavského Kateřiňáka ze standardní situace, jeho spoluhráči Křapka a Pajer ale na míč těsně nedosáhli. Ještě nebezpečněji pak působil Vukadinovičův přízemní centr, který na konci první dvacetiminutovky prolétl celým pokutovým územím, hráči se na něj ale natahovali marně.

O chvíli později už se ale skóre měnilo. Autové vhazování dolétlo k Mirzadu Mehanovičovi, ten po individuální akci obešel tři protihráče a přesnou přízemní střelou k tyči překonal bezmocného Dočekala. Vedení Středočechů mohlo být po půlhodině hry již dvoubrankové, Pajerův centr do pokutového území byl ale na Kozmu a Kocourka příliš vysoký a Dočekal tedy nemusel znovu zasahovat.

Ke slovu se ale přihlásili i Klokani! Aktuálně nejlepší gólman Juniorské ligy Hidajet Hankič měl co dělat, aby se natáhl na dalekonosnou Trnkovu střelu. O něco později zase musel zastavit přízemní pokus Jakuba Košaty. I díky mladoboleslavskému brankáři odcházeli domácí hráči do kabin o něco spokojenější.

Hned v úvodu druhé půle bylo před Dočekalovou brankou pořádně rušno. Brankář Bohemians totiž při odkopu napálil pouze dotírajícího Klobásu, balon se odrazil přímo na kopačky Mehanoviče a ten zkusil chybujícího gólmana přelobovat. Odchovanec Klokanů ale svoji chybu odčinil a pokus zneškodnil. Netrvalo dlouho a zasahovat musel znovu, když na něj postupoval Kocourek, včasným skluzem pod útočníkovy nohy ale znovu odvrátil další příležitost Středočechů.

Mladá Boleslav měla herní převahu a i nadále se snažila přidat uklidňující druhou branku. Vukadinovič hledal uvnitř šestnáctky dobře si nabíhajícího Klobásu, ten ale ani ve skluzu na míč nedosáhl. Jeho spoluhráč Pajer to zkusil trochu přímočařeji a bez ostychu z velké dálky vypálil, jeho pokus z dobrých třiceti metrů však nakonec Dočekalovi příliš vrásek na tváři nepřidělal.

Vršovický tým se pochopitelně nechtěl s porážkou smířit a v závěru měl několikrát blízko k vyrovnání. Na Lukášův roh se natahovalo hned několik hráčů v zelenobílém, Hankič byl ale u míče první a vyboxoval ho mimo vápno. Středočeši v tu dobu hrozili hlavně z protiútoků, žádnou branku ale diváci již neviděli a konečný stav se již nezměnil. Mladá Boleslav tedy dokázala Bohemians přehrát těsně 1:0 a dostala se do čela tabulky Juniorské ligy.