Bohemka remizovala s Plzní

Junioři v první půli srovnali, sahali i po třech bodech.

Bohemka remizovala s Plzní

Zápas s Plzní byl přesunut na umělou trávu Meteoru v Bedřichovské ulici a od začátku bylo k vidění vyrovnané utkání. Juniorku doplnili čtyři hráči z A týmu, v brance nastoupil Jiří Havránek, před ním operovali Michal Hubínek, Roman Artemuk a Milan Havel.

Do první velké šance se ale dostali hostující hráči. Po standardní situaci utekl po pravé straně Daniel Černý a k překvapení všech prostřelil Havránka na přední tyči. O dvě minuty později to zkoušel stejný hráč znova, Havránek ho ale vychytal.

Poté přišly šance i na druhé straně, Artemuk si navedl míč do středu hřiště a jedovatou střelou ohrozil plzeňskou branku, míč ale letěl těsně nad břevno. Ve 20. minutě mířil Pechr po rohovém kopu hlavou vedle levé tyče.

Po půl hodině se Klokani dočkali vyrovnání. Po dobře zahrané standardní situaci našel Trnka na zadní tyči úplně volného Žaloudka a ten hlavou usměrnil míč za záda Šimana. To ale nebylo vše. Hubínek ve středu hřiště vybojoval míč a poslal rozeběhnutého Artemuka do šance, ten ve vápně po souboji s obráncem plzeňské Viktorie upadl, rozhodčí Melichar ale penaltu neodpískal.

Ve 37. minutě vyrazil brankář Šiman Malinův centr těsně před Havlem do bezpečí. O sedm minut později zkusil krajní obránce ohrozit branku soupeře přímou střelou, brankář Šiman měl co dělat, aby dostal míč mimo brankovou konstrukci.

Do druhé půle se na hřiště dostal Lukáš Nováček, který operoval na hrotu útoku. Z kraje poločasu moc šancí k vidění nebylo, ale aktivnější na míči byli Klokani. Plzeňští se do šancí již nedostávali a stoperská dvojice Pechr – Hejno působila jistě.

V 75. minutě propadl centr ze strany hřiště k Artemukovi, ten to ovšem nečekal a proto nemohl včas zakončovat, míč se od něj odrazil mimo branku. O chvilku později se mezi stopery ocitl Nováček, jeho střela ale neměla dostatečnou razanci.

V závěru zápasu ještě odvrátil míč včasným vyběhnutím do bezpečí Havránek, i proto skončilo pondělní utkání remízou 1:1.