Uspět znovu venku

Další páteční utkání zavede Klokany kousek od Prahy.

Uspět znovu venku

Bude to přesně týden, co mužstvo s typickým obyvatelem australské buše na prsou vyběhne k dalšímu ligovému utkání. Po nepříliš povedeném vstupu do druhé třetiny soutěže čeká nyní Klokany utkání ve středočeské Boleslavi, ve kterém vyzvou tým, jenž má pouze o bod víc.

Boleslavští se sice po desátém kole vyhoupli na čtvrtou příčku, ale poslední dva ligové duely prohráli. Nejdříve nestačili doma na vicemistra z Plzně (0:3), poté těsně podlehli na Spartě (0:1).

Podobný osud potkal i hráče Bohemky. V Teplicích padli o tři branky (1:4), s Libercem pak doma o dvě (2:4). Nicméně v obou případech nebyla zelenobílá defenziva stoprocentně fit. Na severu Čech ovlivnil duel zákrok Salamiho na Brabce, doma pak musel odstoupit po prvním poločase Radek Šírl. Navíc si stěžval na problémy i Pauschek.

Roman Pivarník předběžně okomentoval situace kolem indisponovaných hráčů: „Jsou tam nějaké otazníky. Problém má Šírl, Brabec, Šmíd i Bartek,“ vyjmenovával trenér Bohemians. Nicméně do utkání stále zbývají ještě dva dny: „Dávají se dohromady, takže uvidíme, jak to dopadne.“

I tak ale osm inkasovaných branek není pro tým dobrou vizitkou. A kolektivní pojetí zmiňuje také Pivarník: „Musíme být důslednější v bránění. To je věc jak celého mužstva, tak obranné řady.“ Tato výtka mířila především k utkání v Teplicích, kde Klokani dostali tři branky zpoza šestnáctky. Naopak s Libercem byl trenér mnohem konkrétnější: „Zápas doma hrubě nevyšel obranné čtveřici a je důležité, abychom se v těchto aspektech zlepšili.“

Tým sídlící vedle poklidně tekoucího Botiče platil při venkovních utkáních za postrach, ale od vítězství na Dukle jeho bodový pramen vyschl. Dvě poslední porážky (Baník, Teplice) tedy budou chtít svěřenci Romana Pivarníka napravit, navíc do podzimní části zbývají pouze čtyři utkání. „V kabině jsme si cíl stanovili, stále je hratelný,“ komentoval sedmačtyřicetiletý kouč. „Je důležité, jak dokážeme zvládnout další čtyři zápasy. Doufám, že se nám to podaří a budeme po podzimu spokojení.“

Bilance mezi kluby je o něco lepší pro domácí mužstvo. Z deseti prvoligových zápasů v novodobé historii dokázali Klokani třikrát zvítězit, dvakrát remizovat a pětkrát prohrát. Jedno vítězství zelenobílí zaznamenali na hřišti soupeře a to v ročníku 2009/10, kdy se památně přes půl hřiště trefil Jan Štohanzl. Poslední utkání na jaře skončilo domácím vítězstvím Boleslavi 1:0.

Zápas začíná jako každý páteční večer ve 20:15, řídit ho bude rozhodčí Libor Kovařík za asistence Blažeje a Urbana. Živě bude utkání vysílat stanice Slovak Sport, textové online zpravodajství můžete naladit i na Virtuálním Ďolíčku.