Pivarník: S výkonem jsem spokojený, s výsledkem ne

Roman Pivarník a Karel Jarolím hodnotí páteční utkání.

Pivarník: S výkonem jsem spokojený, s výsledkem ne

Roman Pivarník byl prvním trenér, který navštívil tiskové centrum středočeského klubu. Jen co usedl ve svém zeleném pulovru za mikrofon, dal se do hodnocení: „Po domácím zápase jsme v Boleslavi odehráli výborný zápas bohužel s nepříznivým výsledkem pro nás,“ shrnul vršovický kouč. Pak rozebral jednotlivé poločasy.

Soupeř ze standardní situace dokázal skórovat a my jsme v prvním poločase měli dobré příležitosti např. Bratanovič, které jsme nedokázali lépe vyřešit,“ litoval Pivarník a okomentoval i dalších pětačtyřicet minut: „V druhém poločase jsme nedokázali využít jak šance, tak standardní situace. Například Mosquera dvakrát nedokázal trefit bránu a míč se mu zamotal mezi nohami,“ popisoval sedmačtyřicetiletý trenér.

To domácí trenér byl o něco spokojenější: „Odehráli jsme těžký zápas s dobrým koncem. Vstoupili jsme do utkání celkem slušně, ale pár nepřesností nás rozhodilo z rytmu, protože Bohemka byla nepříjemná v přechodové fázi, hráli jednoduše a rychle a byli z toho nějaké nebezpečné situace.“

„Pak jsme se dostali do vedení, což nás uklidnilo,“ dodal Karel Jarolím a na tváři se mu objevil spokojenější výraz. „Škoda, že v závěru poločasu rozhodčí přerušil hru, když jsme se dostali do dobré situace,“ komentoval situaci ze 45. minuty, kdy Boleslavští předvedli povedený signál.

Druhý poločas pak tento ostřílený trenér viděl následovně: „Nějaké šance jsme si přes strany vytvořili, ve finální fázi jsme ale s tím nedokázali naložit. S přibývajícím časem se na nás vkrádala nervozita, bylo tam hodně nepřesností a nakonec jsme v tomto stavu utkání dohráli,“ popisoval opět zamračený Jarolím. Přesto v konečném shrnutí byl pozitivní: „Můžu být spokojený s třemi body, ale výkon ideální nebyl. Hra byla otevřená do poslední minuty a Bohemka mohla udeřit kdykoliv, měla poměrně dost standardních situací. Ale uhráli jsme to.“