Skvělý nástup zařídil tři body

Svěřenci trenéra Slezáka porazili Baník Ostrava.

Skvělý nástup zařídil tři body

Juniory posílili z A mužstva pro utkání 17. kola Juniorské ligy jen tři mladíci Havel, Hubínek a Artemuk. V brance poté naskočil Jiří Havránek, ale ten byl ze začátku zápasu bez práce. Bohemka totiž na svého soupeře vlétla a nenechala je vůbec hrát. A právě tento skvělý nástup jim zařídil zisk třech bodů.

V osmé minutě hlavičkoval Havel obloučkem nad břevno, proto se zřejmě rozhodl o pět minut později raději nahrávat. Z rohu hřiště hledal prudkou přihrávkou ve vápně nějakého svého spoluhráče. Nejblíže byl Martin Hejno, který přiťuknul míč za záda brankáře Maceje.

Nápor Klokanů ale pokračoval dále a ostravští hráči byli v jednom kole. Malina to po zpětné přihrávce zkoušel slabší levou nohou, Žaloudek zase mířil vysoko nad branku. A poté přišly chvíle Romana Artemuka. Hubínek ho vyslal do úniku, útočník áčka se pokoušel o lob, ovšem míč doskákal vedle levé tyče. Ve 22. minutě se opět za dlouhým míčem rozběhl Artemuk, tentokrát zkoušel tvrdou střelu, trefil ale ostravského brankáře.

Své umění musel předvést na druhé straně i Havránek, ten převedl výborný zákrok proti blízké dorážce Šašinky. Opět se potvrdilo otřepané pravidlo nedáš – dostaneš. Artemuk se do třetice protáhl po levé straně, po dvou za sebou jdoucích faulech nespadl a předložil míč opět Hejnovi před prázdnou branku. Ten se z blízkosti opět nemýlil a navýšil náskok již na 2:0.

Ve druhé půli se hra více vyrovnala, alespoň tedy začátek, neboť do úvodní šance se přes Pechra dostal střídající Szotkowski, jeho přihrávku odkopával do bezpečí navrátivší Malina. Ale poté se opět ozvali Klokani. Košata to nejdříve zkoušel zpoza vápna, branka mu ale byla malá. O chvilku později se z předešlé šance poučil a mířil umístěnou placírkou k tyčce. Brankář Macej měl co dělat, aby vyrazil míč do bezpečí.

Po hodině hry to mohlo být již o tři branky, to když se po standardní situaci odrazil míč z nepřehledného hloučku do ostravské levé tyče. Za sedm minut byl Macej opět překonán, tentokrát ale Artemukovu střelu vykopával z brankové čáry Zdeněk Behan.

V 71. minutě vyslal obránce Malina krásnou tvrdou točenou ránu na Macejovu branku, míč ale prolétl těsně nad břevnem. O chvilku později ale došlo ke snížení. Po přímém kopu vytahoval Havránek míč z rohu branky, z dorážky se ale prosadil Dominik Špavelko, snížil a znepříjemnil domácím hráčům závěr zápasu.

Ten se totiž nesl v rozkouskované hře plné faulů a nervozity. Klokani to ale zvládli a všichni diváci pondělního utkání byli svědky zasloužené výhry Bohemians.