Milan Havel premiérově povolán do reprezentace

Na Kypr nakonec poletí dva Klokani, dodatečně povolán i Petr Nerad.

Milan Havel premiérově povolán do reprezentace

Ročník 1994 patřil v Bohemce k nejlepším na mládeži a nyní se to jen potvrzuje. V A mužstvu má trenér Roman Pivarník hned tři hráče s tímto datem narození – Michala Hubínka, Petra Nerada a Milana Havla.

Petr Nerad byl do české reprezentace povolán již několikrát (na turnaj na Kypr byl nakonec dodatečně povolán i on), ale u Milana Havla se jedná o premiéru! Před dvěma lety se stal třetím nejlepším střelcem celostátní dorostenecké ligy, když vstřelil dvacet branek a zaostal za vítězem pouze o jednu branku. Nyní se pravidelně připravuje s áčkem a nabírá zkušenosti.

Byl jsi předtím již někdy povolán do reprezentace?
V reprezentaci jsem poprvé. Předtím jsem nebyl ani na žádném kempu, jedná se tedy o moji premiéru.

Proč nyní?
V poslední době pravidelně nastupuji za juniorku a za naši farmu na Meteoru. Reprezentačním trenérům jsem se zřejmě zalíbil.

Znáš mezi nominovanými někoho?
Pár kluků, ale ne všechny. Proti některým jsem hrál odmalička, je tam například Marek Opluštil z Viktorky Žižkov, Robert Hrubý ze Slavie, Antonín Barák z Vlašimi. Tyhle znám více osobně, ale ostatní samozřejmě znám také, protože jsme proti sobě hráli. A nyní, když je dodatečně povolaný i Petr Nerad, samozřejmě jeho.

Těšíš se?
Strašně moc! Dokonce i poprvé poletím letadlem.

Koukal ses, jaké počasí panuje na Kypru?
Nesledoval jsem to, ale slyšel jsem, že je tam hezky, kolem dvacet tří stupňů...