Brno si odvezlo z Ďolíčku bod

Diváci se v dohrávce 14. kola Synot ligy branky nedočkali.

Brno si odvezlo z Ďolíčku bod

Do Vršovic přijel předposlední tým Synot ligy, který již pět utkání za sebou musel zkousnout pachuť porážky. Brno tak jelo do Prahy za každou cenu bodovat.

Tomu i odpovídalo nasazení. Moravský celek od začátku napadal Klokany vysoko na jejich polovině hřiště a zelenobílý celek si s tím nevěděl rady. Z tlaku však nic hosté nevytěžili, protože jim chyběla kvalitní finální fáze.

Bohemka však měla problémy hlavně díky nedostatku pohybu a spoustě nevynucených chyb. Když už se tedy dostala do šance, tak to bylo z přímého kopu. Ve čtrnácté minutě z levé strany Jindřišek kroutil do bližšího horního růžku, ale pár centimetrů střele chybělo.

Ale okamžik na to se konečně dočkali větší šance i hosté. Sýkora si seběhl pro ostrý míč po zemi a jen do něj šťouchl, čímž ho prodloužil do běhu Vávrovi za obranou dvojici Cseh - Krch. Míč měl takovou rotaci, že se více a více přibližoval ke Švengerovi, jenž si nebyl odskokem jistý a nevyběhl. Nakonec rozhodla neprůbojnost hostujícího útočníka, který pod nohama brankáře trochu zpomalil a dovolil mu tak míč odehrát za lajnu.

Ještě jedna větší šance se vešla do prvního poločasu, to by si ovšem Mosquera musel poradit s míčem o trochu rychleji. Dlouhý aut do vápna Mikuš sklepl Kolumbijci, jenž se k němu dostal těsně před Hladkým. Jedním dotykem ho přebral, druhým už chtěl zakončovat, ale do střely se mu obětavě skluzem položil jeden z Brňanů.

Jinak toho ale první část hry moc nenabídla. Pokud se dá mluvit o nějakých náznacích, tak většinou skončily ještě před vápnem. A v podobném duchu se nesl i druhý poločas.

Až v 65. minutě nabídl trochu vzruchu hostující Moukanza, ale jeho průnik zastavila obranná dvojice včasným secvaknutím, míč tak v klidu sebral Švenger.

Příležitostí bylo ještě méně než v prvním poločase. Brněnští rezignovali na větší presování a postupem času se dostávali pouze do protiútoků. Obranná čtveřice však většinu nebezpečí stihla utnout ještě v zárodku. Ofenziva se pak pokoušela prostoupit moravský val, jenž však odolával.

A pak přišla největší šance v zápase. Běžela 82. minuta a do šestnáctky letěl rohový kop, při kterém se zaskvěl Švenger, když vyrazil hlavičku soupeře z brankové čáry. Následně se míč odrážel nahoru dolu, aby se k němu nakonec dostal Slančík, jenž naběhl z lavičky přímo do vápna a nůžkami vystřihl zajímavý pokus, který však letěl těsně nad branku.

Zbytek utkání už měli v režii Klokani a snažili se něco vymyslet, ale střed hřiště byl nemilosrdně uzavřen a tak se musela obě mužstva rozejít po bodu. Pro Brno to byl první bod po pěti zápasech, Bohemka čekala tři utkání.