Ani juniorka na Zbrojovku nevyzrála

Po bojovném zápase odešly naděje Bohemians poraženy.

Ani juniorka na Zbrojovku nevyzrála

Po třech dnech došlo opět na měření sil mezi Bohemians a brněnskou Zbrojovkou, tentokrát v rámci 19. kola Juniorské ligy. Ačkoliv juniorka, doplněná o šest hráčů prvoligového kádru, předvedla kvalitnější výkon než elitní mužstvo Bohemky, ze hřiště odešla poražena. Avšak se vztyčenou hlavou.

Do zápasu nastoupili Klokani v sestavě posílené hráči áčka, kteří v současnosti nenastupují v základní sestavě. Ti rozhodně nebrali zápas jako druhořadý a zejména spolupráce bojovného Kaliny s Bartkem na levé straně soupeři občas pořádně zatápěla. Stejně tak byl hodně vidět všetečný Hubínek ve středu zálohy a dravý Artemuk na hrotu. Zejména ve druhém poločase se několika pěknými momenty předvedl i Engelmann. Kmenoví hráči juniorky nezůstávali pozadu zejména v bojovnosti a od začátku tak mohli diváci sledovat bojovné a běhavé utkání plné osobních soubojů, typický obrázek fotbalu v Juniorské lize, přičemž tempo zápasu se s přibývajícím časem zmenšovalo jen minimálně.

Od úvodního hvizdu začala obě mužstva obezřetně, s dlouhými nákopy neměly obrany obou mužstev problémy. O první vzruch se postaral Hubínek po první pětiminutovce, Koštířem poslanou přihrávku přetavil v dělovku z nadějné pozice, tu však hradba těl v červeném zablokovala. O pár chvil později se probil do vápna Engelmann, tam se do něj skluzem trefil brněnský Bednář, sudí Severýn však příležitostí k odpískání pokutového kopu pohrdl. Když to vypadalo, že Bohemka přebírá otěže zápasu, zjevil se po dlouhém autu na kraji vápna volný Štrombach, který efektně přeloboval Dočekala a Zbrojovka se ujala vedení.

Klokani ze své hry neustoupili a agresivně se snažili probíjet do útoku, jejich snaze však chyběla finální myšlenka. Když pak přišla, byla většinou zdárně přečtena brněnskými hráči, jako třeba při pohledném průniku Artemuka v 15. minutě, kdy jeho zpětný centr do malého vápna se štěstím vyboxoval brankář Veselý do hloubi pole. V další fázi zápasu Bohemka ještě přitvrdila hru, s míčem na kopačkách však nakládala příliš kostrbatě, než aby mohly mít akce naději na gólový úspěch. Výraznější převahu s nadějnými šancemi si Klokani získali znovu až po půlhodině zápasu, přičemž většina útoků směřovala přes Artemuka. Nejlepší pozici si mladíci z Ďolíčku vypracovali ve 37. minutě, když po spolupráci Kaliny s Bartkem přišel přesný centr do malého vápna na Artemuka, který však osobní souboj o gólovou střelu prohrál.

Druhý poločas se v první desetiminutovce odehrával hlavně ve středu hřiště. Klokani se ke své druhé střele na branku dostali v 56. minutě po rohu, Ibeaghova nedůrazná hlavička však neměla naději na úspěch. Zbrojovka hrozila rychlými protiútoky a jeden z nich přetavila v druhou branku, když několik hráčů obelstilo rychlými narážečkami naši levou stranu obrany a míč se dostal k trestuhodně neobsazenému Štrombachovi. Na jeho prudkou střelu si Dočekal sáhnul, ale mimo tyče ji přesto vytěsnit nedokázal - 0:2. 

Bohemka se nevzdala. V 62. minutě pěkně protáhl gólmana Hejno, který si mohl díky střele umístěné přesně k levé tyči užít před svým vystřídáním gólovou oslavu, Veselý byl však proti. Klokani se snažili, Brňané je však dlouho na dostřel nepouštěli. Jedno z mála okének v obraně soupeře využil až 12 minut před koncem kapitán Žaloudek, který s rozvahou umístil střelu z velkého vápna pod padajícím Veselým a připsal si tak kontaktní branku. Alespoň na vyrovnání zbývalo ještě Klokanům dost času, k žádné vyložené šanci už se ale žádné z mužstev nepropracovalo. Po solidním výkonu tak naši junioři z pondělního zápasu body nevytěžili.