Klokani zahájili zimní přípravu

Hráči se dnes po dovolené poprvé sešli v Ďolíčku.

Klokani zahájili zimní přípravu

V pondělí 5. ledna skončilo pro hráče i realizační tým Bohemians Praha 1905 období zimního spánku. Téměř přesně po měsíci se kabina áčka ve vršovickém Ďolíčku opět rozezněla hlaholem a tréninkovým ruchem.

Trenéru Pivarníkovi se do zimní přípravy přihlásilo 22 hráčů. V kabině chyběl z kádru pouze Mosquera, který teprve během dne přiletěl zpět z pobytu u své rodiny v Kolumbii. Menší zdravotní problémy potom trápily Vojtěcha Engelmanna. Ten se tak do tréninku zapojí postupně v příštích dnech.

V kádru Bohemky se udály první změny. Fanoušci už neuvidí v zelenobílém dresu Ericha Brabce, který se rozhodl neprodloužit smlouvu končící po podzimní části sezóny. Zkušený stoper se tak přišel již jen rozloučit se svými bývalými spolubojovníky. Z kádru áčka vypadl také obránce Christian Ibeagha. Americký fotbalista by měl zbytek sezony strávit na hostování v druholigovém dánském klubu FC Fredericia.

Oproti tomu oživila mužstvo první nová tvář. Do přípravy se zapojil 25letý slovenský obránce Patrik Vajda, odchovanec Dukly Banská Bystrica. "Patrik je univerzální defenzivní hráč, který může nastoupit jak na pravém kraji, tak ve středu obrany," zdůvodňuje výběr posily trenér Roman Pivarník. "V Dukle se mu náramně vydařila podzimní část slovenské ligy. Dokáže podpořit i útočnou fázi hry, do sítě soupeřů nasázel čtyři branky. Věřím, že může zvýšit konkurenci na postu, kde to Bohemka hodně potřebuje."  Vajda je v Bohemce na testech, o jeho případném angažmá bude rozhodnuto po prvních přípravných zápasech. V Banské Bystrici se nedohodl na prodloužení smlouvy, je proto v tuto chvíli volným hráčem.

Patrik Vajda není jediným nováčkem, který se v týmu Bohemky objeví. Sportovní vedení klubu klade nyní důraz na posílení útočné fáze hry, jednání se tedy ubírají především tímto směrem. Další hráči by se proto mohli objevit u Botiče v příštích dnech. Pohyby v kádru ovšem nebudou nijak výrazné, cílem je spíše současný tým stabilizovat.

Bohemka začala náročnou zimní přípravu dvoufázovým tréninkem. Po srazu v Ďolíčku se tým vydal do přetlakové haly Lokomotivy Vršovice, kde se věnoval silovým cvičením. Odpoledne pak následovala herní fáze přípravy na umělé trávě Meteoru Praha. Ve stejném režimu budou hráči nabírat síly po celý týden. Na jeho konci nás pak čeká první přípravný zápas proti FK Ústí nad Labem. Ten bude mít výkop v sobotu 10. ledna v 10:30 na umělé trávě Meteoru na Bedřichovské ulici v Kobylisích. Všechny fanoušky lačné po fotbalu na zápas s Ústím tímto srdečně zveme.