Ve středu začíná zimní Tipsport liga

Bohemka nastoupí do tradičního turnaje jako obhájce vítězství.

Ve středu začíná zimní Tipsport liga

Dnes dopoledne proběhla na stadionu Slavoje Vyšehrad tisková konference k zahájení zimní Tipsport ligy. Letos se odehraje již osmnáctý ročník největšího zimního turnaje v České republice a Bohemians jako tradiční účastník nesmí chybět. Náš klub zvítězil v loňském ročníku a v roce 2015 se tak pokusí stát se prvním v historii, kdo by titul obhájil.

Do Tipsport ligy je přihlášeno 16 mužstev, tentokrát výlučně z řad tuzemských klubů. Týmy jsou rozřazeny do čtyř základních skupin, jejichž vítězové postoupí do finálového turnaje. Ten se letos odehraje o víkendu 24.-25. ledna v Brozanech nad Ohří. Pro Brozany je to první a zároveň nejspíše i poslední příležitost hostit finálový víkend této soutěže. Pořadatelé turnaje se totiž rozhodli počínaje letošním ročníkem vyvážet kvalitní fotbal do moderních fotbalových areálů v různých regionech České republiky, aby se i zdejší fotbaloví příznivci mohli potěšit souboji ligových protivníků. Základní skupiny budou mít své místo na pražském Vyšehradě, v Mladé Boleslavi a v Olomouci.

O zápasy Tipsport ligy nepřijdou ani fanoušci u monitorů a televizních obrazovek. Program ČT Sport odvysílá přímé přenosy ze dvou utkání základních skupin a hodinové sestřihy z finálových dnů, konkrétně se jedná o duely Boleslavi s Hradcem a Baníku Ostrava proti brněnské Zbrojovce. Všechny finálové zápasy a dalších osm ze základních skupin pak bude možné sledovat v přímém přenosu na internetu prostřednictvím TV Tipsport. Do tohoto rozpisu patří i zápas Bohemians - Táborsko s výkopem v sobotu 17. ledna od 11:00.

K drobným úpravám došlo v pravidlech pro postup ze skupiny a rozdělování finančních odměn pro účastníky. Rozhodujícím kritériem v případě rovnosti bodů mezi kluby na prvních místech nově není vzájemný zápas, ale lepší rozdíl skóre ze všech tří utkání ve skupině. Každý bod získaný v základní skupině pak bude odměněn pořadateli částkou 5.000 Kč, ve finálových soubojích pak 22.000 Kč. Organizátoři turnaje si od těchto úprav slibují větší nasazení i v závěrečných zápasech ve skupinách, které se v několika případech v minulosti dohrávaly už jen z povinnosti a přístup některých klubů tomu odpovídal.

Klokani byli zařazeni do základní skupiny A s dějištěm na pražské umělé trávě Slavoje Vyšehrad. Níže můžete nalézt kompletní rozpis zápasů naší skupiny. Na všechny utkání Bohemky srdečně zveme naše věrné fanoušky, kteří vždy dokázali vytvořit skvělé fotbalové prostředí i v zimních mrazivých podmínkách.

Tipsport liga - skupina A, hřiště Slavoj Vyšehrad

Středa 7.1.2015 13:00 FK Baník Most - FK Kolín
Sobota 10.1.2015 13:00 FC MAS Táborsko - FK Baník Most
Středa 14.1.2015 10:00 Bohemians Praha 1905 - FK Kolín
Sobota 17.1.2015 11:00 Bohemians Praha 1905 - FC MAS Táborsko
Úterý 20.1.2015 12:30 FK Kolín - FC MAS Táborsko
Středa 21.1.2015 11:00 FK Baník Most - Bohemians Praha 1905

V případě postupu ze skupiny se Bohemka střetne v semifinále s vítězem skupiny B.

Účastníci skupiny B: FK Dukla Praha, SK Dynamo České Budějovice, FC Graffin Vlašim, FK Viktoria Žižkov
Účastníci skupiny C: FK Mladá Boleslav, FC Hradec Králové, FK Varnsdorf, FK Pardubice
Účastníci skupiny D: FC Zbrojovka Brno, SK Sigma Olomouc, FC Baník Ostrava, FC Fastav Zlín