V Bohemce se objeví Marek Jarolím

Tvořivý záložník Liberce se již dnes zapojí do přípravy.

V Bohemce se objeví Marek Jarolím

Během pátečního dne se do přípravy s Bohemians zapojí třicetiletý záložník Marek Jarolím. Kreativní středový hráč by měl pomoci naplnit cíl, který si před sezónou vytyčilo vedení Klokanů, a sice posílit ofenzivu týmu.

Ještě ve čtvrtek makal na soustředění libereckého Slovanu v Břízkách, v pátek se již bude hlásit novému trenérovi. Jarolím dnes bude absolvovat první trénink na hřišti s novými spoluhráči, zítra by se pak již mohl objevit v sestavě Bohemky v zápase proti Ústí. "S vedením Liberce i se samotným hráčem jsme již v podstatě domluveni na podmínkách přestupu, proto se již dnes může Marek plně zapojit do přípravy na jarní část v Bohemce," objasňuje současnou situaci sportovní ředitel Bohemians Praha 1905 Tomáš Požár.

Do Bohemky přichází v osobě Marka Jarolíma zkušený hráč, bývalý mládežnický reprezentant ČR. Jeho největší devizou je kreativita v útočné fázi. Ve svých předešlých působištích dokázal připravit spoustu branek, sám je i autorem 34 ligových gólů, přičemž v Synot lize nastoupil ke 210 zápasům. V dresu Liberce přidal i premiérový zářez na evropské scéně, když zařídil svou trefou výhru na půdě Košic. Silnou stránkou Jarolíma je i rozehrávání standardních situací.

Marek Jarolím prošel mládežnickou výchovou ve Spartě, do ligy nakoukl poprvé před deseti lety v dresu tehdejšího nováčka z Mladé Boleslavi. Následovalo tříleté angažmá v Plzni, odkud si ho vytáhl do pražské Slavie jeho strýc Karel Jarolím. Naše nová posila se tak může chlubit dvěma mistrovskými tituly získanými v dresu vršovického rivala. Následovalo angažmá v Jablonci, Teplicích a čínsko-řecká zahraniční anabáze. V dresu libereckého Slovanu odehrál jaro 2014, v létě se však podrobil operaci kolene a od fotbalu si musel nuceně odpočinout. Do plného tréninku se dostal po plném uzdravení v průběhu října, základní sestavu už si v Liberci do konce podzimu ale nevybojoval.

Přejeme nové posile hodně úspěchů v zelenobílém dresu!