u13 padla ve finále až v prodloužení se Spartou Rotterdam

Cestou dokázala na halovém turnaji Eurocup vyřadit PSV Eindhoven, či AZ Alkmaar.

u13 padla ve finále až v prodloužení se Spartou Rotterdam

Michal Vychodil k turnaji: Přál bych každému trenérovi i hráči zažít pocit při nástupu na finále a atmosféru v zaplněné hale k prasknutí na takovém to turnaji! I přes zklamání z porážky nelze opomenout ani slavnostní vyhlášení, protože pro takové zážitky se stojí věnovat sportu, nebo přímo fotbalu…. Jsem plný pozitivních dojmů, i když si samozřejmě říkám, kurňa to bylo fakt blízko! Podařilo se nám cestou vyřadit a ne nahodile, dva největší favority PSV Eindhoven a AZ Alkmaar, ve finále být blizoučko k celkovému triumfu, kde nakonec rozhodlo až prodloužení a v něm vlastní gól a to byl v tomto utkání již druhý….

Po příjezdu jsme si vytyčili jednoznačný cíl a tím bylo čtvrtfinále. Vstupní utkání s KFC Uerdingen bylo přes pomalejší rozjezd jednoznačnou záležitostí. Opakem byl druhý zápas s pozdějším vítězem naší skupiny Twente, kdy jsme po pěti minutách měli vést o tři góly a bylo hotovo. Bohužel tomu tak nebylo a inkasované branky nás srážely až ke konečnému debaklu. S Heerenveneem jsme sice rychle prohrávali o dvě branky, ale velmi dobrým výkonem jsme se vrátili do zápasu, jen se nám ho nepodařilo otočit úplně. Poslední sobotní zápas mohl tak již rozhodnout o našem postupu, což se povedlo po přesvědčivé výhře nad domácím výběrem.

Nedělní dohrávka základní skupiny s AZ Alkmaar nás sice přikovala na čtvrté místo ve skupině a tím i poslala na suveréna druhé skupiny Eindhoven, ale zároveň z hlediska výkonu ukázala naše možnosti. Vyrovnaný čtvrtfinálový duel, kdy jsme se snažili soupeře napadáním pořád držet ve střehu, jsme zvládli. Vyrovnali jsme se s nepříznivým stavem, v kritických momentech nám pomohl Maty Kořének, no a před koncem duelu jsme byli odměněni i gólově a senzační postup byl na světě. Semifinálový duel s Alkmaarem se odehrával ve velmi podobném duchu, jen ještě významnější roli sehrál Kořen.  Nejenže po remíze v základní hrací době deptal v penaltovém rozstřelu soupeřům sebevědomí, ale dokonce proměnil i tu svou rozhodující a poslal nás do finále proti Spartě Rotterdam.

Vyvrcholení turnaje se hrálo i s prodloužením přes třicet minut a jediné co mi na něm vadilo, byly po skončení slzy na tvářích našich kluků. Já tvrdím, že můžou být pyšní sami na sebe, že si mohou v hlavách uložit další skvělý zážitek a příště zkusit překonat i tento úspěch. A nemohu opomenout individuální ocenění pro nejlepšího brankáře turnaje Matěje Kořénka.

halový turnaj Eurocup Delfzijl 10.1. – 11.1.2015 (Holandsko)

sestava: Kořének, Huleš, Coňk, Koutský, Šmejkal, Karabec, Gábor, Novák, Vott, Kadlec
statistika: Novák 7+5, Coňk 6+2, Karabec 4+5, Vott 2+0, Šmejkal 1+1, Gábor 1+0, Kořének 1+0, Kadlec 0+4, Huleš 0+1, Koutský 0+1

výsledky ve skupině: KFC  Uerdingen 7:1, FC Twente 1:6, SC Heerenveen 2:2, Regioteam Eurocup 5:1, AZ Alkmaar 1:2
čtvrtfinále: PSV Einhoven 2:1
semifinále: AZ Alkmaar 1:1 na penalty: 4:2
finále: Sparta Rotterdam 3:4 po prodloužení 

celkové pořadí: 1. Sparta Rotterdam, 2. Bohemians Praha 1905, 3. AZ Alkmaar, 4. KV Mechelen, 5. PSV Eindhoven, 6. FC Twente, 7. FC Groningen, 8. SC Heerenveen, 9. PEC Zwolle, 10. Regioteam Eurocup, 11. Hobro IK, 12. KFC Uerdingen 05 


odkazy na videa z turnaje:

https://www.youtube.com/watch?v=qMhL1sSpXp4

https://www.youtube.com/watch?v=2WVNuLvXWO4

https://www.youtube.com/watch?v=whDIjBwUgY8