Marek Jarolím: Jsem tady rád

Virtuální Ďolíček přináší rozhovor s novou posilou Bohemians.

Marek Jarolím: Jsem tady rád

Koncem minulého týdne se Marek Jarolím připojil k A mužstvu Bohemky a hned v sobotu nastoupil v základní sestavě trenéra Pivarníka s kapitánskou páskou na ruce. Ve vršovickém klubu podepsal dvouletou smlouvu a nastupovat bude s číslem sedm. Virtuální Ďolíček přináší krátký rozhovor s první zimní posilou.

Kdy začala komunikace mezi tebou a klubem?
Přibližně na přelomu roku, byl jsem v kontaktu s Tomášem Požárem. Poté se to uskutečnilo poměrně rychle.

Jak ses cítil po prvním utkání?
Na podzim jsem nehrál kvůli zranění, takže jsem byl rád, že znova mohu nastoupit k utkání. Tyto zápasy na umělých trávnících jsou pro mě zatím testující. Hlavně chci, aby mi sloužilo zdraví a abych pravidelně trénoval. Nechci mít pauzu, chci mít kompletní přípravu. Cítil jsem se dobře. I v kabině je dobrá parta, je vidět že se tady táhne za jeden provaz, což je důležité. Jsem tady rád.

V Liberci ti končila v lednu smlouva, ty jsi nechtěl pokračovat?
Já bych i pokračoval, ale majitel klubu se i díky tomu, že jsem byl celý podzim zraněný, rozhodl smlouvu neprodloužit a já to respektoval. Využil toho, na co měl právo.

Byla i jiná možnost, než Bohemka?
V Liberci se stále nevědělo, jací přijdou trenéři. Já měl smlouvu do konce ledna a potom, co se ozvala Bohemka, jsem ani nic jiného neřešil. Zaujalo mě to a byl jsem rozhodnutý, že půjdu sem. Nic jiného jsem nehledal.

Smlouvu jsi podepsal na dva roky, tudíž zřejmě neočekáváš krátkodobé angažmá…
Já už jsem se po zkušenostech, které jsem měl v zahraničí, chtěl usadit na delší dobu. Máme rodinu, narodil se nám syn, nechtěl jsem již cestovat. Pro ten fotbal je to lepší, že si člověk zvykne na mužstvo, na klub, je to celkově prospěšné. Pro mě ideální stav.