Bohemka TV: Jsem rád, že jsme to zvládli

Středeční utkání hodnotí Radek Šírl, Petr Dočekal a trenér Roman Pivarník.

Bohemka TV: Jsem rád, že jsme to zvládli

"Byl to dost těžký zápas, soupeři byli namotivovaní a hráli od podlahy," začal s hodnocením Radek Šírl, který nastoupil do druhého poločasu na pozici levého obránce. "Výsledek se zdá vysoký, ale tak jednoduché to nebylo," naznačoval, že středeční soupeř byl nepříjemný. I přesto Bohemka vyhrála 4:1.

Celé utkání zvládla mladá stoperská dvojice z juniorského týmu Pechr - Rothe. "Odehráli si to velmi dobře. Takové zápasy jim pomohou. Mě se s nimi hrálo dobře," okomentoval jejich výkon zkušený Šírl.

Bohemka se z prvního místa dostala do závěrečných bojů Final Four, o víkendu bude tedy obhajovat titul v Brozanech. "V sobotu budeme chtít hrát o finále a potvrdit loňské vítězství," řekl důrazně třiatřicetiletý obránce.

Již druhý zápas odchytal letos v přípravě mladý Petr Dočekal, jeden z nejdůležitějších mužů na hřišti. "Most hrál překvapivě nahoře, hodně napadal," viděl ze svého pohledu zápas mladý brankář. "Myslím si, že jsme je ale přehrávali, i když měli nějaké šance. Ale to k tomu patří," uzavřel hodnocení pro klubovou televizi, při kterém mu jeho spoluhráči ani nedali odpočinout.

Zároveň si Dočekal připsal pár skvělých zákroků na brankové čáře. Ve druhém dějství dokonce vychytal tvrdou střelu, která mířila přímo do šibenice jeho branky. "Dvakrát mě trefili, dobře jsem stál. A ten zákrok? To bylo spíš pro lidi," řekl s lehkou nadsázkou mladý brankář.

Trenér Roman Pivarník se trochu bál i o své svěřence. Baník Most totiž do utkání vlétl velmi tvrdou hrou. "Druholigový soupeř to vzal hodně prestižně, agresivita byla někdy až za hranicí. Jsem rád, že jsme si s tím poradili a dokázali rychleji hrát," pochválil hráče Pivarník.

I on se zaměřil na výkon nové mladé stoperské dvojice, která povolila druholigovému soupeři pouze jednu branku, navíc ze standardní situace. "Nasazení a přístup měli výborný. Jsou tam sice taktické chyby a nesouhra, ale to je logické," pochvaloval trenér devatenáctileté stopery. "Neměl jsem obavy, jsou to důrazní a poctiví hráči," doplnil.

Celé rozhovory a hodnocení můžete vidět na klubové internetové televizi Bohemka TV.