Testovaní hráči a aktuální stav marodky

Cseh a Krch neodcestují na soustředění, Cicman podepsal a zapojili se noví hráči.

Testovaní hráči a aktuální stav marodky

Stopeři A mužstva
Poslední zprávy o zdravotních stavech Martina Cseha a Daniela Krcha nevyznívají pro trenéra Romana Pivarníka příliš dobře. "Martin má přetržený křížový vaz a musí na operaci. Daniel zase naštípnutou lýtkovou kost," řekl pro klubový web sportovní ředitel Tomáš Požár.

Slovenský obránce bude muset začátkem února na operaci a čeká ho více než půlroční pauza. U Krcha se jedná o šestitýdenní volno s postupným zapojováním do tréninků. Ve výsledku to ovšem znamená, že ani jeden ze stoperů neodcestuje s týmem na soustředění do Turecka.

Jediným zdravým středním obráncem mužstva je v současné době tedy Michal Šmíd. "U něj se nejednalo o vážné zranění. Michal si tento týden odpočinul a v pondělí by se měl normálně připojit do tréninkového procesu," doplnil Tomáš Požár, že u vysokého osmadvacetiletého stopera se jednalo pouze o krátkodobou nemoc.

Testovaní hráči
Sportovní úsek musel ovšem rychle zareagovat na zdravotní stav Martina Cseha a Daniela Krcha a k týmu se již dnes připojili dva zahraniční hráči, kteří budou v klubu týden na testech. Estonský reprezentant Mikk Reintam z klubu Nomme Kalju a Saša Novakovič z chorvatského mužstva NK Osijek již dopoledne absolvovali první tréninkové dávky.

Mikk Reintam odehrál několik sezon v Estonsku a Finsku. Za reprezentaci nasbíral již šestnáct startů, ve kterých si připsal i jednu branku. Letos nastoupil do dvou utkání kvalifikace UEFA Evropské ligy, ovšem se svým klubem neprošel přes islandský Reykjavík.

Saša Novakovič vyrůstal fotbalově v chorvatském klubu NK Osijek a klub opustil vždy jen na hostování. Na svém kontě má několik desítek startů v chorvatské nejvyšší soutěži a poháru, nastoupil také v kvalifikaci UEFA Evropské ligy. Oba dva testovaní hráči hrají především ve středu obrany.

Ještě tento týden by se měl k mužstvu připojit zkušený český stoper Aleš Škerle. Odchovanec Sigmy Olomouc by měl v Bohemians hostovat právě z druholigového klubu. S týmem se již nepřipravuje Yannick Mbengono, který v klubu neuspěl na testech.

Marodka týmu
S týmem na soustředění s největší pravděpodobností neodcestuje ještě Roman Artemuk, který má přetržený vaz v kotníku a Vojtěch Engelmann se zánětem achilovky. Zdravotní stav Marka Jarolíma se rychle lepší a již normálně trénuje s týmem, stejně jako Jhon Mosquera, který již nastoupil do středečního utkání proti Mostu.

Pavol Cicman podepsal smlouvu
U týmu zůstává slovenské ofenzivní křídlo Pavol Cicman, který do Bohemky přichází na přestup z Polska. "Neměl jsem žádný problém s adaptací. Cítil jsem se zde dobře, kluci mi pomohli," pochvaluje si první dojmy z nového působiště Cicman.

"Zahrát si v české nejvyšší soutěži, navíc zde v Bohemce, to je pro mě velká výzva. A o fanoušcích jsem slyšel, na ně se moc těším," nezapomněl při prvním rozhovoru ani na perfektní atmosféru při zápasech, kterou dokáží fanoušci Bohemians vytvořit.