S moldavským mistrem prohra

Při utkání se zranil Bartek s Neradem.

S moldavským mistrem prohra

Posledním soupeřem na letošním zimním soustředění v Turecku byl pro Bohemku moldavský několikanásobný mistr své země FC Sheriff Tiraspol. Ten nastoupil s několika jihoamerickými hráči v základní sestavě a mnoho dalších bylo připraveno zasáhnout i v průběhu zápasu.

Začátek byl oboustranně vyrovnaný, výraznější příležitost ke vstřelení branky měl kapitán Jindřišek. Jeho tvrdou ránu vyrazil nad břevno brankář soupeře, rohový kop se ovšem nekopal. O chvilku později se v příležitosti objevil po centru Pauscheka i útočník Lietava. Jeho hlavička ale nebyla dostatečně razantní.

Do druhé půle došlo na straně Bohemians hned ke čtyřnásobnému střídání. Trenér Pivarník vyslal do hry Kalinu, Nerada, Mosqueru a Cicmana. A právě posledně jmenovaný se po hodině hry dostal na hranici vápna ke střele na zadní tyč. Brankář Tiraspolu byl opět na místě.

O pět minut později se na druhé straně v malém vápně objevil v šanci útočník moldavského týmu, po jeho střele ale míč zamířil naštěstí mimo branku. Poté ale přišly hrůzné chvíle pro Klokany.

Nejdříve šlápnul při souboji Muresan na koleno skluzujícímu Neradovi a mladý Klokan musel být vystřídaný. O chvilku později se po dlouhém nákopu soupeře dostal do souboje Ricardo s Bartkem a Zlámalem, po kterém nejenže padla jediná branka utkání, ale zároveň muselo dojít k vystřídání dalšího hráče Bohemians – Davida Bartka.

Okamžitě po tomto incidentu došlo dokonce k diskuzi trenéra našeho soupeře s hlavním rozhodčím přímo na hrací ploše. Po poradě s asistentem rozhodčího byla branka nakonec uznána.

Závěr zápasu se odehrál spíše v klidnějším tempu, kdy si všichni dávali záležet, aby nedošlo k dalšímu vážnějšímu zranění. Aktuální zdravotní stav obou vystřídaných hráčů nemáme zatím potvrzený lékaři, ovšem dle jejich vyjádření by nemělo jít o nic vážnějšího. U Nerada to ovšem bude muset potvrdit pondělní vyšetření.