Klokani zahájí jaro s Jihlavou

Proti svému bývalému trenérovi nastoupí Klokani v sobotu od 17 hodin.

Klokani zahájí jaro s Jihlavou

Zimní příprava je takřka za Klokany, a tak před prvním jarním utkáním došlo k bilancování. „Byla náročná, hodně jsme potrénovali na všech složkách - jak kondičně, tak herně,“ shrnul ve zkratce Roman Pivarník a dodal: „Měli jsme takové podmínky, že jsme mohli jet do Turecka, což bylo důležité.“

V Beleku Klokani mimo jiného odehráli tři mezinárodní zápasy, ve kterých dvakrát prohráli a jednou remizovali. Ještě před tím se představili v rámci Tipsport ligy. K boji ve finále chyběl zelenobílému celku jen kousek, když vypadl v semifinále na penalty s Českými Budějovicemi (0:0, 4:5 po pen.). Jinak si tým z Vršovic vedl obstojně, v generálce porazil FK Baník Sokolov (2:1).

Bohužel se opět Klokanům nevyhnuly jisté peripetie, jak konstatoval trenér: „Škoda, že se hráči, většinou v rámci soubojů, zranili a museli jsme doplnit kádr. To byla taková kaňka na přípravě.“

Do A mužstva Bohemians se v průběhu zimy zapojily i posily. Nejdříve se k týmu připojil Pavol Cicman a Aleš Škerle, poté Marek Jarolím. Následně zvětšil tlak v prostoru mezi třemi tyčemi brankář Zdeněk Zlámal. A jako poslední se na soupisku vměstnal stoper Zoran Gajič.

Trenéra jsme se také zeptali na hodnocení těchto hráčů. Odpověď však nebyla příliš konkrétní: „Zatím se mi jeví dobře. Vybíráme hráče, aby se posilnila kvalita kádru a proto jsme se rozhodli, že nám tito hráči pomůžou. Teď to musíme spojit do týmového výkonu.“

Po dopředu ohlášeném ukončení spolupráce Ericha Brabce s týmem u Botiče se klokaní obec pečlivě věnuje úvahám o budoucí stoperské dvojici. „Máme tři hráče – Šmíd, Škerle a Gajič. Z toho já první zápas vyjdu. Uvidíme, která dvojice to bude,“ komentoval díky zranění logické vyústění situace hlavní stratég.

„Všechno směřujeme k prvnímu zápasu, který chceme zvládnout,“ orientoval pozornost na nejbližší utkání čerstvě osmačtyřicetiletý kouč. V něm Bohemku čeká FC Vysočina Jihlava. Podzimní kolo Klokani zvládli, když si odvezli cenné vítězství (1:2). Od těch dob se však mnohé změnilo. Na lavičku usedl zachránce vršovického celku z loňské sezony - Luděk Klusáček, jehož čeká v novém klubu premiéra právě proti svému bývalému zaměstnavateli.

Zápas je pro mě specifický, ale mužstvo to tak necítí, řekl nám aktuální trenér z Vysočiny. V Bohemce jsem prožil spoustu krásných okamžiků, podařilo se nám zachránit ligu, vzpomínal Klusáček a dodal: Na utkání se opravdu těším.

V generálce se postavila proti Jihlavě třetiligová Chrudim. Po nepříliš přesvědčivém vítězství (2:0) nebyl Luděk Klusáček příliš spokojený. Přesto si zimní přípravu pochvaloval: Vytvořily se dobré podmínky. Absolvovali jsme dvě soustředění, první kondiční, pak herní v Turecku (stejně jako Bohemka se Jihlava připravovala v Beleku). Navíc nám i přálo počasí a zdraví. Hráči odtrénovali, co jsme si předsevzali. Myslím si, že jsme udělali velký kvantum práce.

Nakonec jsme se zeptali Romana Pivarníka na cíle v sezoně. „Samozřejmě se budeme snažit nejbližší zápasy vyhrát a uvidíme, jak to bude stačit,“ reagoval slovenský rodák. „Chce to chvilku, aby si to sedlo, aby tým zůstal chvíli pohromadě. Doufám, že se noví hráči dokáží etablovat a plnit to, co po nich budeme chtít,“ uzavřel trenér Bohemians Praha 1905.

Utkání začíná v Ďolíčku od 17 hodin, jako hlavní rozhodčí ho bude řídit Zbyněk Proske. Na lajnách mu budou pomáhat Jan Paták a Jiří Jiřík.