Klokani vzdorovali pouze jeden poločas

Z Jablonce si odvážíme porážku o tři branky.

Klokani vzdorovali pouze jeden poločas

Na sever Čech vyrazili Klokani k 18. kolu s nikterak optimistickými vyhlídkami. Jablonci patřila třetí příčka, jeho útok patřil k druhému nejlepšímu v Synot lize a navíc se psychicky naladil již v minulém kole se Slováckem. K tomu všemu ve všech třech předchozích utkáních odcházeli Klokani vždy poražení.

V prvním poločase však nebyl znát větší rozdíl mezi oběma soupeři. Klokani srdnatě bránili, s čímž si domácí nemohli dlouho poradit. Jejich náběhy do stran a centry nebyly pouštěny, a když už přeci jenom prošly, našel si je jeden ze stoperů.

Proto bylo šancí jako šafránu. Bohemka spoléhala na rychlé brejky, jako třeba ten z 28. minuty, kdy na levé straně vymíchal Hübschmanna Rada a přenesl míč do vápna na Moravce. Ten ho sklepl na střed Mikušovi, který se nerozpakoval a pravou nohou napálil skákavou přihrávku na Hrubého. Brankář Jablonce však nakonec nemusel zasahovat, pokus šel těsně nad branku.

Bohužel to bylo za celý zápas všechno, co Klokani předvedli. I když začátek druhého poločasu vypadal podobně jako průběh toho prvního, vše změnila situace z 54. minuty. Pospíšil vzal na své polovině míč a pelášil s ním na obranou čtyřku. Ta stále couvala a nabídla tak prostor záložníkovi, který toho dokonale využil, prošel až do vápna a pravým vnějším nártem zakončil míč na přední tyč.

Od té chvíle vypadala hra úplně jinak. Hráči Bohemky doslova zvadli a domácí se dostali do svého živlu. Přikovali Klokany ke svému vápnu a bylo jen otázkou času, kdy propadne míč do výhodné situace.

Takovouto příležitost nabídl v 61. minutě Gajič, když se ukvapil s rozehrávkou a namazal soupeři přesně na nohu. Ten využil náběhu Šabaly, který obloučkem roztáhl hru a naběhl si do úniku na levou nohu. Švenger včas zmenšil úhel a dokázal střelu útočníka vyrazit nohou.

Lotyšského útočníka však tato šance nemusela mrzet, protože hned vzápětí se prosadil s notnou dávkou štěstí jiný jeho spoluhráč. Centr změnil směr po teči jednoho z hráčů Bohemky a snesl se tak na zadní tyči k osamocenému Kopicovi, který si prvním dotykem míč na malém vápně připravil a druhým propálil Švengera.

A bylo ještě hůře. Při chuti zahrávali domácí v osmašedesáté minutě roh, který sice Vršovičtí odvrátili, ale následný centr a závar skončil brankou. Na skákavý míč si naskočil Beneš, tělem odstavil Pauscheka a hlavou usměrnil míč za Švengera.

Klokani se pak vzchopili a pokusili se ještě ohrozit branku domácích, ale akce končily v jejich křeči a pohodě jabloneckých. Naopak toho Severočeši využívali k rychlým akcím po stranách a centrech do vápna. Pět minut před koncem takto mohl skórovat Doležal po pár vteřinách na trávníku, ale naštěstí jeho střela po obtočení kolem obránce šla přesně doprostřed branky.

A tak druhé jarní kolo skončilo jasným výsledkem pro domácí celek, i když první poločas byl vyrovnaným.