Pod lízátky se Klokani neprosadili

Další neproměněná penalta tentokrát k bodům nevedla.

Pod lízátky se Klokani neprosadili

Dvacáté kolo zavedlo Klokany k poslednímu celku Synot Ligy FC Hradec Králové. Ačkoliv se mohlo zdát o favoritovi v tomto zápase jasno, tak jednoznačné to nebylo. Votroci chytili ke konci podzimu dobrou formu, ve které pokračovali i na jaře a několika povedenými zápasy se dotáhli na svého nejbližšího soupeře.

Tomu napovídal i průběh prvního poločasu, který působil vyrovnaným dojmem s mírnou převahou Klokanů. Ti již ve třetí minutě vystrašili domácí publikum, když rohový kop Jarolíma promáchl brankář Koubek. Na tuto možnost si počkal na zadní tyči Mikuš, ale dokázal míč pouze vrátit do závaru, ze kterého se nakonec domácí osvobodili za cenu dalšího rohového kopu, který již Klokani nevyužili.

Poté se bez větších příležitostí hrál svižný fotbal, ve kterém nejvíce vyčnívala křídla soupeřů, ze kterých létaly centry do vápna. Když už se pokusil někdo procpat míč středem hřiště, narazil na těžký terén a neprostupnou defenzivu.

Množství centrů také způsobilo velký počet zablokovaných míčů za čáru, které znamenaly výhody v podobě rohových kopů. Jeden takový přišel ve 28. minutě. Na krátko rozehraný kop Rady na Jindřiška poslal kapitán na přední tyč k Rolkovi. Ten nečekal za zády Jarolíma, jenž ho předskočil a sebral mu míč před napřaženou nohou, která trefila záložníka Bohemians.

Hlavní rozhodčí Kocourek namířil na penaltový puntík. Exekuce se ujal Jindřišek, ale již potřetí v řadě nedokázali Klokani přetavit velkou výhodu v branku, když trestuhodně přestřelil.

Vzápětí mohli Vršovické za tuto chybu potrestat Votroci. Dlouhý míč se dostal až za obranu Bohemky, kde číhal domácí Dvořák. Ten si míč zpracoval do protipohybu Zlámala, ale zasunout míč do prázdné branky již nedokázal, protože mu ho Škerle ukopl od nohy.

Po neproměněné penaltě chytil Hradec „drajv“ a bylo ho plné hřiště. Ve 38. minutě se prosadil Štípek na pravé straně a nebezpečně centroval před branku, kde číhal Trubač, ale míč mu jen počechral vlasy.

Druhý poločas začali lépe domácí. Na levé straně se Vaněček zbavil Pauscheka a postupoval do vápna, kam mu nabíhali spoluhráči, ale byli pokryti. Tak se rozhodl pro střelu, která i z velké blízkosti šla vysoko nad branku.

Celkově vypadalo, že Hradec vyšel do druhého poločasu pravou nohou. Více ovládal hru, nebezpečně útočil a svůj tlak vystupňoval na začátku šedesáté minuty. Nepřesná přihrávka Šírla skončila na kopačce Holeše, který vyjel s míčem, podíval se, kde má v náběhu spoluhráče a nacentroval přesně Dvořákovi na hlavu. Ten ho sklepl z prvního dotyku hlavou na Vaněčka za stopery, jenž se z hranice penaltového kopu napřáhl a míč vyslal na levou tyč.

Varování po pravé strany Hradce se na druhý pokus přetavilo v branku. Štípek dostal od Šírla spoustu času, aby nacentroval míč do vápna. Na ten si na přední tyči naskočil Vaněček a zamířil přesně k bližší tyči do země, kam jen Zlámal hrábl a pouze ho dotečoval do sítě.

Samotná branka dodala ještě více sebevědomí soupeři a klidu na jeho kopačky. Klokani se nemohli dlouho prosadit byť jen srovnat krok. Domácí byli neúnavní a s přesností, která jim předtím scházela, kombinovali na polovině Bohemky.

Když už se podařilo dostat do blízkosti Koubkovy branky, tak je zastavila obětavost Hradeckých. V 75. minutě se po pravé straně dostal do vápna Bartek, ale všechny jeho pokusy byly zblokovány. Nakonec se k míči dostal Bratanovič, ale přes klubko těl jeho pokus doputoval pouze do zázemí.

Nakonec mohli domácí ještě zvýšit své vedení, ale díky zákroku Zlámala proti střele Shejbala mohli Klokani ještě doufat ve vyrovnání. To by však musel přijít z jejich strany tlak, ale byli jsme svědky pouze frustrace a několika ostrých zákroků, jenž neměli s fotbalem moc společného. A tak se Hradečtí radují z opuštění sestupových pozic, v což už málokdo doufal.