Pivarník: Penalta nás srazila dolů

Slovenští trenéři Roman Pivarník a Róbert Bárborík hodnotí nedělní duel.

Pivarník: Penalta nás srazila dolů

Zhodnotit týmový výkon přišel jako první Roman Pivarník: „Uvědomovali jsme si důležitost zápasu. Do Hradce jsme přijeli s aktivním pojetím, cílem nepustit Hradec do kombinace,“ nastínil své předešlé plány trenér Bohemians. „Dařilo se nám to prvních 35 minut, kdy jsme byli aktivnější, hráli jsme na polovině soupeře, kontrolovali hru.

Pak ale Klokani zatuhli. „Přišel z mého pohledu klíčový moment. Neproměněná penalta nás srazila dolů, Hradci narostla křídla a v závěru jsme již tak aktivní nebyli,“ identifikoval důležitý bod Pivarník. „Ve druhém poločase jsme nepohlídali tu jednu situaci a dostali gól. Hradec dokázal hru rozkouskovat a my se nedostali do souvislého tlaku,“ shrnul utkání ze svého pohledu osmačtyřicetiletý kouč.

Nebývá zvykem, aby mužstvo nedalo tři penalty za sebou. Ovšem zelenobílým se to povedlo. Na řešení nezvyklé situace se trenéra zeptal jeden z přítomných novinářů. „Něco udělat musíme,“ odpověděl rozhodně trenér Bohemians a pokračoval: „Jsou to klíčové momenty, především když se vám to stane s týmy, co jsou s vámi natěsno. Je to věc psychiky, kopací techniku hráči mají.

Podobně jako Pivarník si i Bárborík uvědomoval, o co se hraje. „Pro nás hodně důležité utkání,“ uvedl krajan Romana Pivarníka a začal hodnotit: „V prvním poločase byl cítit psychický tlak na hráče, neběhalo nám to, ani jsme se do výraznějších šancí nedostali. Naopak soupeř kopal jedenáctku, kterou zahodil, což byl důležitý moment. Pozitivní pro nás, negativní pro soupeře.

Po změně stran nastoupilo sebevědomější družstvo, které si vytvořilo pět brankových příležitostí, ze kterých jednu proměnilo,“ řekl před novináři Róbert Bárborík a zalitoval: „Jenom škoda, že nepadl ještě jeden gól.

Co s týmem se svými kolegy o přestávce udělal, bylo předmětem dalšího hovoru. „Bylo tam povzbuzení,“ odpověděl slovenský rodák. „Cítili jsme, že to hráči potřebují a dopadlo to dobře. Zvedli se a dokázali vyhrát,“ shrnul Bárborík a povzbudivě dodal: „Dnešním vítězstvím jsme se vrátili do bojů o záchranu.