S dobrou bilancí v zádech

Zápasy s Duklou Klokani zvládají.

S dobrou bilancí v zádech

Po těsné porážce v Hradci dostávají Klokani možnost reparátu. Nedělní utkání se ponese v duchu pražského derby mezi týmy Bohemians Praha 1905 a FK Dukla Praha.

Dukla se pyšní nevyrovnanou výkonností. Při ohlédnutí k odehraným jarním zápasům si hráči bývalého vojenského klubu připsali na své konto 6 bodů za 2 vítězství nejdříve v Brně (0:1) a později doma s Libercem (3:1).

Poté ale přišla jednoznačná porážka na Spartě (3:0). V posledním odehraném mistrovském utkání pak ztratili dobře rozehraný duel proti Plzni až v samotném závěru, když soupeř proměnil pokutový kop (2:3).

Výkony Klokanů jsou ale také jako na houpačce. V prvních jarních kolech se jim povedlo sesbírat pouze čtyři body a to za domácí duely. Nejdříve brali hráči Bohemians bod s Jihlavou (0:0), později přetlačili 1.FK Příbram (3:1).

Naopak při venkovních zápasech, kde ze začátku soutěže platili za postrach soupeřů, nezískali ani jeden zápis do ligové tabulky. Neporadili si v Jablonci (3:0) a před týdnem ani s bývalým posledním týmem ligy v Hradci (1:0).

„V zápasech jsme celkově spokojení byli,“ uvedl trenér Roman Pivarník, přičemž dodal: „Ale samozřejmě to chtělo dosáhnout více bodů.“ Kde přesně Klokani ztratili, popsal slovenský rodák vzápětí: „S Jihlavou nám chybělo více aktivity, v Hradci jsme měli penaltu, která vývoj zápasu otočila.“

Právě již několikátá neproměněná penalta skončila, stejně jako ty předchozí, celkovou porážkou v zápase. „Penalty kopali hráči, kteří je běžně proměňují,“  informoval Pivarník. Bohužel ani jeden svůj pokus neproměnil v branku. „To se stává, bohužel nyní se to stalo třikrát. Stálo nás to body,“ konstatoval osmačtyřicetiletý kouč a zalitoval: „Pořadí v tabulce mohlo být jiné a nebyli bychom pod takovým tlakem jako nyní.“

Proto nyní potřebuje klub sídlící vedle tekoucího Botiče získat všechny body, aby si udržel odstup od sestupového pásma. Od něj ho aktuálně dělí pouze tři body.

V posledních dvou duelech chyběl rychlonohý záložník Jan Moravec. Jeho aktuální stav je již naštěstí pro fanouškovskou obec pozitivnější. „Honza je zdravý a je nachystaný na to, aby byl nominovaný do zápasu s Duklou,“ uvedl ve čtvrtek Pivarník.

V posledním vzájemném duelu vyloupili Vršovičtí půdu na Julisce, když si odvezli jednogólové vítězství (1:0). Bilance hovoří ve prospěch Bohemky. Vyhrála 7 duelů, nerozhodně skončily 4 zápasy a porážku utrpěla pouze v 1 případě, navíc venku.

Samotné utkání začíná od 18 hodin v Ďolíčku, hlavním rozhodčím bude Marek, asistovat mu budou Wilczek s Caletkou. Před utkáním i během něj bude probíhat na několika místech v Ďolíčku předprodej vstupenek a fanouškovských triček na další derby se Slavií.