Rozhodl druhý poločas

Svěřenci trenéra Pivarníka v Jihlavě čtyřikrát inkasovali.

Rozhodl druhý poločas

Klokani vyrazili v pátek před polednem do Jihlavy, kde bylo v reprezentační pauze na programu přípravné utkání s místní Vysočinou. Trenér Roman Pivarník využil při zápase všechny zdravé hráče. Doma tedy zůstali dlouhodobě zranění Engelmann s Artemukem, ale také obránci Krch, Cseh, Kalina, Šírl a Škerle.

V základní jedenáctce udělal Pivarník hned několik změn. Na post levého obránce zařadil mladého Havla, na stoperské dvojici spolu úřadovali Šmíd s Jindřiškem.

Začátek zápasu patřil jednoznačně Klokanům, kteří svého soupeře přehrávali. Mezi tři tyče se nevešla Radova střela z voleje. Poté hned třikrát zastavil akce Bohemians asistent rozhodčího. Poslední Bratanovičovo postavení bylo ale těsné. Ve vápně soupeře se ve slibné příležitosti objevil i Lietava, jeho levačka ale do branky neletěla.

Po půlhodině hry začal kousat i náš prvoligový soupeř. Rychlého Klimenta zastavil na hranici velkého vápna nedovoleně Pauschek, z přímého kopu ale nikdo Zlámala neohrozil. A když neproměnil svoji šanci z otočky Jungr, po rohovém kopu se ve 42. minutě prosadil hlavou Harba.

Na konci první pětačtyřicetiminutovky mohli svoji příležitost po rohovém kopu zužitkovat i Klokani. Míč nebezpečně skákal u brankové lajny, domácí obrana ho ale včas uklidila do bezpečí.

Ve druhé půli byla sestava ještě více poslepovaná. Havel se přesunul na pravý kraj obrany, Gajič úřadoval zase na druhé straně. Do hry zasáhli i mladíci Žaloudek s Hubínkem, Lietava pracoval na hřišti pod Mikušem.

Do druhého dějství vstoupili lépe domácí, a proto se v 54. minutě prosadil Jungr, který chytrou střelou přehodil padajícího Švengra v brance. Za osm minut se skóre opět měnilo, další rohový kop domácích proměnil Batioja. A naposledy v utkání se prosadil Harba, kterého přetlačoval na hranici vápna Šmíd, ale již nedokázal zamezit jeho střele.

Po 70. minutě se do hry dostali hostující Klokani. Mikuš z otočky nezaskočil brankáře Kotnoura, Havlův centr domácí obrana odvracela dlouhým odkopnutím. A tak si Bohemka odvezla do Prahy čtyři branky.

Nyní čeká hráče týden tvrdé přípravy a naladění formy na vršovické derby!