DUEL RIVALŮ: Z obou břehů

Vršovické derby z pohledu Vaniaka, Jarolíma, Vlčka, Škody a Berkovce.

DUEL RIVALŮ: Z obou břehů

Sobotní duel rivalů mezi Slavií a Bohemians bude mít speciální náboj pro některé současné i bývalé hráče obou týmů. Jak na své začátky v Bohemians vzpomíná vedoucí mužstva Slavie Stanislav Vlček, nebo co na sobotní šlágr říká slávistický brankář Martin Berkovec, který v Ďolíčku minulou sezonu hostoval?

Na obou stranách barikády stojí hráči a členové realizačního týmu, kteří spojili část své kariéry se svým rivalem. Útočník Stanislav Vlček si připsal první ligový start v Ďolíčku, ale ve Slavii strávil posledních osm sezon kariéry, pomohl jí k titulu a svým gólem pečetil historický postup do Ligy Mistrů.

Mladý moc prostoru nedostávali a já se tenkrát v sedmnácti probojoval do A týmu,“ vzpomíná na své začátky v Bohemians současný vedoucí mužstva sešívaných. Rozporuplné pocity bude mít další výrazná tvář Synot ligy.

Brankář Martin Vaniak oblékal sešívaný dres poslední čtyři roky kariéry. V nich se Slavií oslavil dva tituly a zachytal si v Lize Mistrů. „Proti Bohemce jsem končil a vychytal zároveň svou poslední nulu. Vyhráli jsme 3:0, ale bylo to specifické, protože jsme dostali trest a diváci nebyli na stadionu,“ vzpomíná s odstupem let současný trenér brankářů Bohemians.

Nerad vzpomínám, spíš žiju tím, co je aktuálně. Když už mám ale vzpomínat, tak mám dobré vzpomínky,“ ujišťuje aktuálně nejlepší střelec sešívaných Milan Škoda. Podobně na tom je slávistický brankář Martin Berkovec, který v Ďolíčku strávil minulou sezonu.

Oba tábory fanoušků jsou skvělé. Bude to z pohledu fanouška hodně zajímavé,“ tuší šestadvacetiletý brankář. Vršovickému derby dává velkou váhu také současný záložník „klokanů“ Marek Jarolím.