DUEL RIVALŮ: Multimediální preview

Podrobné statistiky vršovického derby. Jak jsou na tom bývalí hráči?

DUEL RIVALŮ: Multimediální preview

Před sobotním Duelem rivalů mezi Slavií a Bohemians bude mít několik bývalých fotbalistů rozporuplné pocity. Řada z nich totiž působila v obou vršovických klubech a někdo pro ně pracuje i po aktivní kariéře.

V ligové historii bychom našli řadu hráčů, kteří oblékali dres obou vršovických klubů. Několik z nich si připsalo první ligové starty v Ďolíčku a během kariéry se přesunuli směrem do Slavie. Jedním z nich je i bývalý záložník Karol Kisel.

Současný sportovní ředitel Slavie debutoval v české nejvyšší soutěži právě v dresu Klokanů. Během čtyř sezon nastoupil k 83 zápasům, ve kterých nastřílel jedenáct branek. Přes Liberec, Spartu a Sydney se dostal do Slavie, za kterou stihl odehrát 66 zápasů.

Střelecky byl ovšem úspěšnější právě v sešívaném dresu, ve kterém nastřílel třináct branek. V ročníku 2012/13 osmi zásahy překonal své osobní maximum. Dvakrát byl ovšem vyloučen, což se mu v dresu Bohemians povedlo pouze jednou. Podobný osud potkal také Tomáše Kuchaře.

Bývalý člen reprezentační jednadvacítky je odchovancem Bohemians a v jejich dresu odehrál 53 ligových zápasů. Svými výkony zaujal zástupce Slavie, kam se přesunul v roce 1997 a během šesti sezon si s ní zahrál také evropské poháry a v jejím dresu nastřílel dvanáct branek.

Když se před sedmi lety vracel z kypeského angažmá, tak se vracel do Ďolíčku. Za Bohemians ovšem odehrál pouze devět minut. Kuchař zamířil do druhé ligy, kde nastupoval za Vítkovice a Vltavín.

Bývalí hráči

Fanoušci Slavie zřejmě nikdy nezapomenou na útočníka Stanislava Vlčka. Bývalý útočník Anderlechtu ve Slavii působí v roli vedoucího mužstva a v jejím dresu odehrál 168 zápasů. V nich nastřílel řadu důležitých gólů, zejména ten domácí do sítě Ajaxu byl veledůležitý.

Slavii pomohl k mistrovskému titulu a zmíněnou brankou do Ligy mistrů. První ligovou branku ovšem vstřelil v dresu Bohemians. A nebyl to ledajaký gól. Vlček si ho připsal hned při prvním startu, kdy se prosadil už po deseti minutách a pomohl k vítězství 2:1.

Naopak brankář Kamil Čontofalský strávil větší část prvoligové kariéry v Ďolíčku. Během čtyř sezony odchytal 77 zápasů, ve kterých inkasoval 106 branek a vychytal dvaadvacet čistých kont. V české lize působil pouze ve Vršovicích, ale s přestávkou, protože z Ďolíčku zamířil do ruského Petrohradu.

Přes Kypr a Řecko se před čtyřmi lety vrátil zpět do Vršovic, ale tentokrát do Slavie, kde se opět sešel s Karolem Kiselem. V jejím dresu stihl během tří sezon 53 zápasů. Celkem musel lovit ze sítě 56 střeleckých pokusů a v sešívaném dresu si připsal své první a poslední vyloučení v české lize. S tou se v roce 2014 rozloučil.

Podobný příběh jako výše zmínění hráči aktuálně píše útočník Slavie Milan Škoda, který v Bohemians působil, ale teď je nejlepším střelcem sešívaných a jeho jméno se skloňuje s reprezentací.