Výsledkový servis ze 4. - 5. dubna

Jak si vedly dorostenecké týmy proti Budějovicím?

Výsledkový servis ze 4. - 5. dubna

Zajímavostí je, že všechny tři dorostenecké týmy narazily o uplynulém víkendu na České Budějovice. A všechny tři zápasy se také odehrály v Praze, přesněji na Šeberově. A celkem získala Bohemka šest bodů: jedna výhra, jedna remíza a po jednom vyrovnaném utkání vyhráli Klokani na penalty. Hodnocení trenérů a statistiky ze zápasů přinášíme na Virtuálním Ďolíčku.

U19
Bohemians Praha 1905 - SK Dynamo České Budějovice 1:1 (0:1)
Branky: 54. Vachoušek - 43. Pasecký.
Bohemians Praha 1905: Došek - Radimský, Brak, Vacík, Malík - Tokár, Bláha (32. Blecha), Vaníček - Kubec (70. Věchtík), Vachoušek, Grohmann.
SK Dynamo České Budějovice: Rotbauer - Havel, Tušer, Janoch, Blažek - Bálek (89. Hrachovec), Švantner, Frnoch, Mácha, Kadlec (77. Krejčí) - Pasecký.
Trenér Michal Zach: "Do utkání vstoupili lépe hosté a vytvořili si několik nebezpečných situací v našem pokutovém území. Hra se poté vyrovnala, hosté hrozili z rychlých protiútoků, my ze standardních situací. Když už se zdálo, že se do kabin půjde za stavu 0:0, hostům se vydařil protiútok s úspěšným zakončením - 0:1. Druhý poločas jsme zahájili aktivně a Vachouškovi se podařilo pěknou střelou zpoza pokutového území vyrovnat. Poté oba týmy pozorně bránily, ani jeden si již nevytvořil vážnou brankovou příležitost."

U17
Bohemians Praha 1905 - SK Dynamo České Budějovice 1:1 (1:0), 8:7 na penalty
Branka: 40. Kubelka (Fric) - 60. minuta.
Bohemians Praha 1905: Zýta - Černý, Václavík, Růžička, Tomaides - Fric, Buneš (76. Zbur), Begič (70. Hašek) - Kubelka (57. Melíšek), Begovič, Pilát (70. Panýrek). Na lavičce: Procházka - Junek, Šum.
SK Dynamo České Budějovice: Luksch - Jáša, Vávra, Hric, Juroš, Peroutka, Pfeifer, Štifter, Tomek, Řehoř, Chylík. Na střídání: Novák, Kořínek, Rottenborn, Matoušek, Samek, Kůst, Oliva.
Trenér Ludovit Szekeres: "V dalším kole české ligy mladšího dorostu přicestoval soupeř z jihu Čech s tou nejsilnější možnou hráčskou sestavou. Naši hráči, věrní nastavené filozofii, drželi míč na zemi v kombinacích na které soupeř v první půli jenom stěží hledal adekvátní odpověď. Povedené zakládání hry s dobrou přechodovou fázi nám nabídla možnosti k ohrožení soupeřovi branky - Begič, Fric, Begovič, Kubelka. Nejhezčí akce utkání přišla v první části hry. Rychlá výměna míče mezi středovými hráči vyústila kolmicí Frice, kde nabíhající Kubelka přesnou střelou na zadní tyč zajistil naše zasloužené poločasové vedení - 1:0.

V úvodních minutách druhého dějství dobrou práci Begiče s Bunešem ve vyložené pozici znehodnotil nekvalitním zakončením s rozhodnutím váhající Pilát. Pak hra ztratila plynulost i herní kvalitu. Soupeř hrozil ze standardních situací, z jedné z nich kolem šedesáté minuty vyrovnal stav utkání - 1:1. Po obdržení branky jsme zvedli hlavy, měli aktivní desetiminutovku, kde se nebezpečnou střelou těsně nad bránu hostí prezentoval Černý. Hosté, v závěru využívajíc velkou fyzičnost většiny hráčů, chtěli strhnout vítězství na svoji strany, což se jim ale nepovedlo.
Následné penalty v poměru 8:7 zvládli lépe mladí Klokani a poprvé si z této hráčské činnosti připsali bonusový bod navíc. Soupeři děkujeme za jeho mužný, ale férový způsob hry. Všem naším hráčům náleží pochvala za herní aktivitu i odvahu řešit i těžké situace fotbalově! Hoši děkujeme!
"

U16
Bohemians Praha 1905 - SK Dynamo České Budějovice 2:1 (0:0)
Branky Bohemians: 57. Vrána (Farkaš), 67. Vrána - 59. Fišer.
Bohemians Praha 1905: Smrčka - Nechvátal, Malý, Bára, Jaroš (62. Kopecký), Richter (55. Pouzar), Pavel, Kříž (41 Stojanovski), Le Tuan, Vrána, Farkaš.
SK Dynamo České Budějovice: Oliva - Dolejšek, Suda (60. Švec), Kočí, Hofman, Collin, Kubata (65. Zachař), Lindák (75. Vlk), Sekyra, Kalousek, Fišer (70. Kasík).
Trenér Daniel Korda: "V začátku byli hosté aktivnější, ale nedokázali svoji příležitost proměnit. Po dvaceti minutách jsme přebrali iniciativu a soupeře jsme začali přehrávat. Přesto se šlo do kabin za stavu 0:0. Ve druhém poločase jsme pokračovali v dobrém výkonu a dvěma brankami Vrány jsme si zajistili vítězství."