V letním počasí chladný výkon

Oslabená juniorka podlehla Liberci 0:1.

V letním počasí chladný výkon

Netradičně ve čtvrtek se hrálo 30. kolo Juniorské ligy a Bohemka přivítala ve svém tréninkovém centru v Uhříněvsi tým Liberce. Nejen áčko, ale i juniorka se v těchto dnech potýká s výraznou marodkou, trenér Slezák nemohl počítat např. s Nováčkem, Malinou, Pechrem nebo Rothem, kteří jinak většinou nechybí v základní sestavě. Příležitost tak dostali mladší hráči a na hře Bohemky byla znát nesehranost mužstva.

Diváci mohli sledovat rychlý počátek utkání, kdy se oba týmy střídaly v útočných snahách. První střelu utkání si připsal Cicman, na dlouhou dobu to však bylo poslední přesné zakončení zelenobílých. Přečíslením hrozila i další akce Bohemky, když nebezpečnou přihrávkou Pejša vyzval Jelínka k úniku, obrana hostí však na poslední chvíli zatáhla za záchrannou brzdu. Ve 12. minutě nechali liberečtí po rohu hlavičkovat Kubce, ale jeho střela se mezi tyče nevešla a od té chvíle začali přebírat utkání pod kontrolu hosté.

Naší obraně činil zřejmě největší problémy teprve osmnáctiletý Brazilec Calazans, který na podzim přibyl do Slovanu z mateřského Fluminense. Nejvíce si v útočných snahách rozuměl s Dydowiczem, ale dlouho hasil jejich pokusy v dobré formě chytající Dočekal nebo klokaní obrana. Bohemka se v těchto fázích hry snažila hrát na brejky, které však vynesly jen jeden faul na kraji pokutového území. Následný přímý kop nasměroval Hubínek jen do náruče gólmana Koláře. 

Když se hra začala opticky vyrovnávat, založil Liberec ve 36. minutě po ztrátě míče Bohemky rychlý protiútok, Henzl našel z levé strany dlouhým centrem přes celé pokutové území Ondráčka a ten hlavou přehodil bezmocného Dočekala - 0:1. Liberec byl na koni, avšak Dydowicz s Egertem branku z nadějných pozic minuli a Frimmelovo sólo zlikvidoval včas vyběhnuvší Dočekal. Přestávka tak Bohemku vysvobodila z pomyslných provazů.

Do druhé půle Bohemians poslali dvě nové tváře, ani Kostka s Řezníčkem však zpočátku klokany do sedla nedostali. Téměř po celou půlhodinu druhé půle liberečtí nepustili domácí tým do výraznější šance, sami naopak několikrát zahrozili. Nejblíže se ke zvýšení náskoku dostali v 68. minutě, kdy míč z klubka hráčů v pokutovém území Bohemky vyrazil směrem k tyči, aby se od ní odrazil do náruče strážce domácí svatyně. Celkově však tato fáze nepřinesla pro oko fanouška žádné fotbalové hody.

V 72. minutě zahrozila i Bohemka, ale razantní střela Cicmana mířila nad břevno. Bohemka zavelela od té doby do boje za vyrovnáním, ale hostům se dařilo hasit naše útočné snahy před finální fází a k dalšímu zakončení už klokany nepustili. 

Ze hřiště tak mladí klokani odešli bez bodů, avšak nejedná se o žádnou tragédii. V sestavě Bohemky nastoupilo plno hráčů dorostenecké kategorie, kteří nasbírali nové cenné zkušenosti do svého fotbalového portfolia. I v tom má být přínos Juniorské ligy.