V Ďolíčku se pokládal koberec

Proběhl další krok ke zlepšení stavu hrací plochy.

V Ďolíčku se pokládal koberec

Na konci pracovního týdne došlo v Ďolíčku na další část úpravy kvality hrací plochy. „Jednalo se o první možnost získání tuzemského profesionálního drnu,“ řekl pro webové stránky technický ředitel klubu Milan Boubín, proč se vybral tento termín. „Opět jsme využili nastavené dlouholeté spolupráce s firmou AGRO CS, se společností Philipp – sportovní trávníky, která se pokládání zúčastnila, a firmy Ludvy Provazníka,“ dodal Boubín.

Zaměřili jsme se na místa v obou vápnech a u lajny pod hlavní tribunou,“ naznačil správce stadionu Michal Pácl, kde se dnes intenzivně pracovalo.

Poškozená místa na hřišti se sloupla a nahradili jsme je travním kobercem, který se pěstoval v České Skalici,“ kde vyrůstal trávník i pro účely mistrovství Evropy v Uherském Hradišti. O jakém množství se ovšem bavíme v případě Ďolíčku? „My jsme měli objednaných padesát metrů čtverečních. Jedná se o pásy šedesát centimetrů široké. Dohromady to mohlo vážit klidně tři tuny,“ vysypal ze sebe ohromující číslo Pácl.

Úprava hrací plochy proběhla teprve týden před dalším domácím zápasem. „Při sobotním utkání proti Teplicím to na kvalitu trávníku nebude mít žádný vliv. Rozhodně se nebudou drny pod nohama posouvat. Využili jsme jejich vysoké váhy,“ okamžitě vyvrátil možné spekulace Michal Pácl.