Michal Šmíd prodloužil smlouvu

Klub se domluvil se stoperem na pokračování angažmá.

Michal Šmíd prodloužil smlouvu

Po třech sezonách strávených v Bohemce se klub s Michalem Šmídem domluvil na prodloužení smlouvy. Stoperovi Klokanů by vypršel aktuální kontrakt v červnu tohoto roku. Smlouva byla dnes prodloužena do konce soutěžního ročníku 2016/17.

"Jsem velmi rád, že se před třemi lety naše cesty spojily. Míša vždy upřednostňuje klub a tým před vlastními zájmy. Je, a já věřím, že pro nás nadále bude, platným hráčem," řekl pro klubový web sportovní ředitel Tomáš Požár.

V současné době se o pozici stopera uchází v A mužstvu hned šest hráčů. V kádru trenéra Romana Pivarníka byli již na začátku sezony mimo Michala Šmída také Martin Cseh s Danielem Krchem. Z důvodu rozsáhlé marodky v zimní přípravě přišli do týmu Aleš Škerle (hostování) se Zoranem Gajičem. Navíc na této pozici nastupuje i kapitán juniorského výběru Radek Žaloudek.

"V létě mi končila smlouva a jsem rád, že můžu v Bohemce pokračovat," sdělil své první pocity pro Virtuální Ďolíček Michal Šmíd. "Doufám, že tuto sezonu již zvládneme. V těch příštích se snad nebudeme pohybovat jen kolem sestupových příček," přidal své přání osmadvacetiletý Šmíd.

Ve své první sezoně v Bohemce odehrál Šmíd ve druhé nejvyšší soutěži 27 zápasů, vstřelil dva góly v jednom utkání a připsal si čtyři žluté karty. Minulý rok naskočil do 23 utkání v první lize, trefil se jednou a obdržel osm žlutých karet. V letošním neúplném ročníku má na svém kontě v Synot lize 19 zápasů, jeden gól a tři žluté karty.