Kdo byl nejlepší v dubnu?

Ondřej Augusta, Jan Žambůrek, Jakub Grohmann a Matúš Mikuš budou v neděli oceněni.

Kdo byl nejlepší v dubnu?

Se zahájením jarní části sezony spustila Bohemka novou celoklubovou anketu Hráč měsíce. A do ní se mohli fanoušci zapojit při hlasování o nejlepším hráči A mužstva. V ostatních třech kategoriích – Dorost, Žáci a Přípravky – vybírají vítěze vždy šéftrenéři daných kategorií.

Dubnové hlasování v kategorii Muži skončilo velmi těsným výsledkem, kde o vítězi rozhodovalo pouze pár hlasů. Nakonec jste vybrali útočníka Matúše Mikuše, který se v dubnu dostal na pozici nejlepšího letošního klubového střelce. Konkurenci měl ovšem velikou. Až za ním ale skončili kapitán Josef Jindřišek a, v poslední době ve formě hrající, Jakub Rada.

Kompletní rozhovory s Hráči měsíce si můžete přečíst v nedělním magazínu 1905 Klokan. Oficiální ocenění hráčů proběhne na hrací ploše před začátkem zápasu.

Matúš Mikuš Muži – Matúš Mikuš
Datum narození: 8. 7. 1991
Věk: 23 let
Post: útočník
Trenér Pivarník: Jeden z mála hráčů, který má velmi dobrou kopací techniku a velmi dobré zakončení v šestnáctce jak levou, tak pravou nohou. Před sezonou k nám přišel hodně nepřipravený. V létě absolvoval dvě přípravy a posunul se jak silově, tak i kondičně. Co ovšem musí trochu zlepšit, je správný výběr místa a náběhy. V současné době hraje více zády k brance. Měl by mít lepší náběhy a hrát čelem k bráně.
Po utkání s Teplicemi se dělíš o pozici nejlepšího klubového střelce.
Jsem rád, že za poslední čtyři zápasy jsem dal dva góly. Měl jsem ale více šancí, mohlo to být ještě lepší. Jsem ale rád, že se díky těm brankám posouváme v tabulce.


Jakub Grohmann Dorost – Jakub Grohmann
Datum narození: 26. 11. 1996
Věk: 18 let
Post: záložník
Šéftrenér Michal Zach:Jakub je univerzální ofenzivní hráč s velmi dobrou fyzickou kondicí. Nastupuje na postech v křídelních prostorech, stejně tak je schopen podat kvalitní výkon i na hrotu útoku. Nelze opomenout jeho pracovitost v defenzivní činnosti. Díky svým fyzickým parametrům je též velmi platný při standardních situacích, útočných i obranných. V posledních týdnech ustálil svoji výkonnost na velice dobré úrovni a výrazně se podílel na úspěšných výsledcích týmu U19 v jarní části soutěže.
Za připomenutí stojí hlavně jeho branka vstřelená Slavii na jejím hřišti, která znamenala výhru 1:0. V následujícím utkání doma s Jabloncem přispěl dvěma góly k výhře 3:1. Věřím, že Jakub bude i nadále poctivě pracovat pro tým a zároveň se snažit postupně zvyšovat svoji výkonnost.

Za sezonu jsi dal dvě branky, ale v dubnu k tomu přidal další tři. Navíc dvě z toho byly vítězné, takže se ti teď daří?

Rozhodně se mi daří víc, než na podzim. Těžko říct, čím to je. Asi i atmosférou v kabině. Celému týmu se totiž nyní daří, hrajeme dobře a máme i dobré výsledky. Takže je to přirozený vývoj.


Jan Žambůrek Žáci – Jan Žambůrek
Datum narození: 13. 2. 2001
Věk: 14 let
Post: záložník
Šéftrenér Michal Vychodil:Do okruhu žákovských kandidátů pro zvolení hráče měsíce dubna patřili například Vladimír Zeman s Michalem Nussbauerem z kategorie U15, o rok mladší Ivo Gelashvilli, za U13 Matěj Kořének a z nejmladšího týmu Lukáš Bukovaz s Jakubem Müllerem.

Po trenérské konzultaci je tímto hráčem nakonec zvolen Jan Žambůrek. Jako výše
 jmenovaní má za sebou měsíc, ve kterém nejen neabsentoval, ale prezentoval se i velmi solidními výkony a kvalitou na hřišti. Přidanou hodnotou, která o jeho zvolení nakonec rozhodla, byla jeho výkonnost ve výběru Prahy, na jejímž základě je i vybrán na první sraz reprezentace, která cestuje na turnaj do Nizozemska.

Honza je hráčem, u kterého se skloubil talent s velkou ctižádostí a pracovitostí. Přichází na trénink nejen proto, že má rád fotbal a chce být na hřišti, ale hlavně proto, že se chce zlepšovat. I přes svou menší postavu je svými kousky naprosto nepřehlédnutelný. Na rozdíl od svého předchůdce z měsíce března nepotřebuje téměř žádný dohled a motivaci k tomu, aby chtěl (smích). Já mu asi nejvíce vyčítám jeho zjevnou orientaci na silnější levou nohu, mohl by být větší osobností a i více produktivní, i když se paradoxně v posledním mistrovském zápase na výhře 7:1 podílel hattrickem a třemi asistencemi (smích). Tak ať mu to vydrží!


S jakým hráčem z A týmu by ses porovnal a proč?

Asi s Jakubem Radou. Myslím, že on i já máme rádi technický fotbal.


Ondřej Augusta Přípravky – Ondřej Augusta
Datum narození: 9. 6. 2005
Věk: 9 let
Post: brankář
Šéftrenér Harant:Ondra Augusta si cenu hráče měsíce v kategorii přípravek zaslouží především díky nadšení, se kterým přistupuje ke každému tréninku a zápasu. Přijít na hřiště a vidět věčně rozesmátého a energií sršícího "Aušuse", to nakazí každého trenéra a kamaráda v týmu. K tomu v posledních měsících přidal zlepšení nejen v dovednostech na svém hlavním postu brankáře, ale také výrazně zapracoval na všech individuálních herních činnostech důležitých pro hráče přípravek. Postupně
se stává velkou oporou svého týmu. "Aušus" v dubnu nechyběl na jediném tréninku, odchytal dva mistráky a turnaje. Vrcholem dubna pro něj, stejně jako pro celý tým, byl turnaj v Mönchengladbachu a vyčapané penalty proti Manchesteru United!

Tento měsíc sis zachytal na mezinárodním turnaji v Německu. Na jaké zápasy budeš vzpomínat nejvíce a proč?

Určitě budu vzpomínat na všechny zápasy se známými a dobrými týmy jako Manchester United, Hertha Berlín nebo FC Kodaň, protože jsme s nimi hráli vyrovnané zápasy.