Mladí Klokani poprvé v historii porazili Jihlavu

Juniorka zvítězila 4:1.

Mladí Klokani poprvé v historii porazili Jihlavu

Bohemka nastoupila ve čtvrtek po obědě v Uhříněvsi k utkání Juniorské ligy proti Vysočině Jihlava a její sestava byla opravdu zajímavá. Jednak nastoupil domácí tým v základu s ligovými hráči Lietavou, Krchem, Cicmanem a Havlem, hlavní pozornost však byla upřena na post levého obránce, na němž nastoupil devatenáctiletý Angličan Smith Tiesse. Ten prošel mládežnickými akademiemi Chelsea, Fulhamu a naposledy Leeds United, kde se nevešel do kádru dospělého áčka a stal se proto volným hráčem. Jako takový dorazil do Bohemians na testy.

Mužstva nastoupila k zápasu opatrně. Bohemka si sice brzy vydobyla proti favorizované Jihlavě optickou převahu, ale několik Cicmanových nadějných průniků do vápna nebylo zakončeno dobrou finální přihrávkou. První střelu, ačkoliv z kategorie spíše těch propagačních, tak vyslal na branku naopak jihlavský Jánoš až po deseti minutách hry. Ve 13. minutě však uhodil blesk z čistého nebe díky přehledu, který prokázal Ivan Lietava. Ten si kousek za půlkou při rozehrávce všiml hodně vysunutého brankáře hostí Kotnoura a pohotovým pokusem se mu jej podařilo přehodit a současně i ideálně trefit zařízení – 1:0.

Lietavu branka nabudila a v příštích minutách se dral za míčem s velkým nasazením, které strhávalo i mladší spoluhráče, nicméně Jihlavě se podařilo brzy hru vyrovnat. Vytěžila z toho nejprve méně povedenou střelu Štěpánka a později kvalitní pokus Jánoše, jehož technickou střelu ze střední vzdálenosti musel Dočekal vytlačit od pravé tyče na roh. Po něm se ocitl Zábrodský volný ve vápně, ale se situací špatně naložil a naše obrana stačila odvrátit na další rohový kop.

V poslední čtvrthodině prvního poločasu tahala za delší konec Bohemka, pohledné akce zakládal zejména aktivní tandem Cicman – Koštíř, Klokani však z převahy vytěžili jen několik střeleckých pokusů nepřesných či odvrácených na roh. Nevyužité šance tak potrestala Vysočina, která unikla do rychlého protiútoku, Duba od brankové čáry nacentroval zpět před Dočekala na volného Ujčíka, ten se hlavou zblízka nemýlil a poslal hosty do šaten s veselejší náladou.

O přestávce mohl celý areál zhodnotit míru nespokojenosti jihlavského trenéra, po jehož bouřlivé promluvě naskočili hosté do druhé půle aktivně, občas ale až zbrkle. Díky častým ztrátám míče se Bohemka dostala zpět na koně a čím dál častěji se hra přesouvala před jihlavskou branku. Po hodině hry se vyznamenal brankář Kotnour, který nejprve zneškodnil ránu Lietavy a následně dvojitý pokus Koštýře zblízka. Právě neúspěšný střelec se hned ujal rozehrávky rohového kopu, který posadil přímo na hlavu skvěle naskočivšího Krcha a ten Bohemku poslal opět do vedení – 2:1. Ještě než se jihlavští stačili vzpamatovat, vtrhl opět velmi aktivní Koštíř do vápna soupeře a se střílejícím Cicmanem takřka přesně okopírovali jihlavskou vyrovnávací branku – 3:1.

Jihlava se snažila rychle snížit, ale žádný z jejích pokusů neskončil střelou mezi Dočekalovy tyče a s postupem času se míč začal pohybovat převážně na kopačkách Bohemians, kteří se prezentovali pohodovou kombinační hrou. Díky kombinacím záložní řady se Klokani dostali do několika pěkných šancí, z nichž skončila brankou až souhra Lietavy s Cicmanem v 83. minutě, po níž se dostal míč až k volnému Fotrovi, který nadvakrát propasíroval balón do branky a odbyl si tak premiéru jako střelec v juniorské kategorii – 4:1.

Klokani pak už utkání v klidu dohráli a připsali si na konto tři body za další zasloužené domácí vítězství. Na šestý pokus Jihlavu v Juniorské lize konečně porazili a mohou tak stále pomýšlet na konečné umístění v první polovině tabulky.