Klokani vybojovali další cenný bod

V utkání s málo šancemi padly dvě branky.

Klokani vybojovali další cenný bod

Do 27. kola šli Klokani s jasným cílem. Bodovat a zajistit si definitivní záchranu. K dosažení tohoto cíle měla pomoci i jedna změna, kterou udělal trenér Pivarník. Místo Škerleho nasadil do bitev s Magerou a Skalákem Zorana Gajiče.

Ten se ukázal býti důležitou postavou nedělního šlágru. Ve 13. minutě se právě přes stopera Bohemians prodral středem do zakončení Skalák, ale Pauschek obětavým skluzem zasáhl. Naneštěstí se vypíchnutý míč dostal přesně na kopačku Zahustelovi, jenž se pokusil o technický obstřel, avšak jeho muška byla o pár centimetrů vychýlená.

Ve 20. minutě přišlo druhé zaváhání srbského stopera. Zoran chtěl vyřešit vysoký míč, který na něj letěl, hlavičkou do rukou Zlámala. Jeho záměr však přečetl Magera, byl v prostoru o krok dřív a pobídku na stoprocent využil.

Částečné vykoupení se dostavilo ve 29. minutě. To Magera sklepl míč na hranici malého vápna Skalákovi, který se již chystal pro rozhodující úder. Ale obránce, který nastoupil po několika zápasech, se mu vrhl do střely a zablokoval ji na roh. Ten odvrátil Pauschek.

Tato ožehavá chvilka se však udála již za příznivějšího skóre. Tři minuty po Magerovi se totiž prosadili i Klokani. Mosquera poslal centr někam do úrovně pasu, slovenský útočník si ho našel, napřáhl a technickou střelou na přední tyči srovnal stav.

Jak vypadal první poločas nadějně, tak druhý vyloženě zklamal. Obě mužstva hrála opatrně vědoma si toho, že inkasovaná branka se bude těžce dohánět. Z toho plynula předvedená hra, která se především odehrávala mezi vápny a ještě přesněji mezi obrannou čtyřkou, která si nekonečně dlouho předávala míč z jedné strany na druhou.

Ovšem z trenérského hlediska to byl povedený výkon, především od hráčů vršovického celku. Svého soka, který střídal jedno hvězdné jméno za druhým, nepustila defenziva Bohemians do jediné lepší šance, než střely do hradby těl. Vzadu kraloval ve vzdušných soubojích znovuzrozený Gajič, co propadlo, to sebral pozorný Zlámal.

A občas z ulity vylézali i Klokani. Několik okamžiků před koncem se dostal do nadějné pozice Bratanovič, který se s míčem chvíli otáčel, než z hranice velkého vápna vypálil na Hrušku. Střela to byla zajímavá, avšak po zemi příliš ke středu branky.

A když se neujala ani Lietavova pumelice levou nohou z dobrých třiceti metrů, skončilo poměřování sil čtvrtého a jedenáctého celku asi spravedlivou remízou.