Pivarník: Druhý poločas byl vydřený

Karel Jarolím a Roman Pivarník hodnotí nedělní duel.

Pivarník: Druhý poločas byl vydřený

Prvním mužem s trenérskou profi licencí, který vkročil do prostoru pro novináře, byl po zápase Bohemians – Mladá Boleslav kouč hostujícího celku. Zasedl za pultík a pustil se do hodnocení.

„Byl to remízový zápas, i když nemusel,“ začal trochu filozoficky Karel Jarolím. „Když jsme se dostali do vedení, tak jsme v krátkém čase dostali vyrovnávací branku a bylo rozhodnuto.“

Celkově s hodnocením první části moc spokojený nebyl: „Chtěli jsme hrát na brejky, ale hlavně v prvním poločase byla spousta laciných ztrát. Špatně jsme bránili, odkrývali jsme prostory po stranách a tam se hráči Bohemians dostávali - nakonec i ta branka byla z podobné situace,“ vypočítával chyby svých svěřenců Jarolím.

„Ve druhém poločase se to trochu zlepšilo. Bohemce odstoupil Rada, což bylo znát na ofenzivní síle. Dostali jsme se více ke kombinaci, ale bylo to pouze po vápno. Jediná střela znamenala gól, v ofenzivě bylo málo kvality,“ zhodnotil průběh utkání bývalý trenér Slovanu Bratislava či Slavie Praha.

Nezvykle málo otázek měli novináři na mladoboleslavského stratéga. Přesněji řečeno je pouze zajímal pokles formy celku, který se pere o evropské poháry. „Měli jsme těžký los,“ odpověděl věcně Jarolím a objasnil: „Hráli jsme v Plzni, kde jsme získali body, v Brně jsme to zase prohospodařili. Pak doma s Libercem a se Spartou.“

„Pořád na čtvrté příčce jsme, ztenčilo se to sice, ale máme to ve svých rukách a já věřím tomu, že ve zbylých třech zápasech čtvrté místo uhájíme,“ zakončil pozitivně své vystoupení na tiskovce Karel Jarolím.

To jeho protějšek mohl být spokojenější. Především s první pětačtyřicetiminutovkou. „Do zápasu jsme vstoupili hodně aktivně, dařilo se nám. Po fatální chybě jsme však dostali gól. Hodně pozitivní bylo, že jsme po nádherné akci dali rychle kontaktní branku,“ hodnotil poločas Pivarník. Pak ale přišel útlum.

„Ve druhém poločase se nám tolik nedařilo. Zápas byl vyrovnaný, obrany hrály důsledně a málo pouštěly soupeře do šancí,“ stručně shrnul trenér Bohemians a zalitoval: „Bohužel Rada musel ve druhém poločase odstoupit. Tím, že Jarolím je zraněný, tak jsme dali možnost Žaloudkovi.“

Zranění středopolaře zajímalo i novináře. „Rada dostal prstem do oka. Neviděl na něj, měl ho zamlžené, točila se mu hlava. Nebyl schopný pokračovat dál, jel do nemocnice,“ upřesnil stav osmadvacetiletého záložníka Roman Pivarník.

Také je zajímal progres, který učinil slovenský forvard. „Určitě jsem,“ odpověděl Pivarník na otázku, zda je spokojen s výkony Matúše Mikuše. „Hodně pracujeme na ofenzivě, na nábězích. Chybí mu trošku timing, nyní při systému 4-4-2 odvádí Honza Moravec spoustu práce a Matúš se tam (do vápna) dostává. Jsem rád, že je fyzicky v pořádku a to jeho zlepšení je výrazné,“ uvedl trenér vršovického celku.

„Už sedm kol novináři počítají, kolik bodů stačí na záchranu,“ povzdechl si košický rodák nad další otázkou tohoto typu a pokračoval: „Jdeme od zápasu k zápasu, měli jsme nějaký cíl – získat 30 bodů. Máme ještě více. V kabině nepadlo slovo o záchraně.“

„Byl by paradox, kdyby někdo na konci dokázal vyhrát 4 zápasy, když doteď za 26 utkání vyhrál právě 4 zápasy. Normálně to není možné… Ale všechno je možné,“ pousmál se Roman Pivarník a opustil tiskovou místnost.