Ďolíček vítěze nepoznal

Juniorka remizovala se Slavií 1:1.

Ďolíček vítěze nepoznal

Vršovické derby se oproti původním předpokladům přesunulo z Uhříněvse na hlavní stadion do Ďolíčku. Slavii doplnili pro tento duel hráči z áčka. V brance nastoupil Rakovan, v základní sestavě se poté objevili ještě Dostál, Boudjemaa, Černý a Diop. Naopak trenér Dalibor Slezák se nechal spíše doplnit hráči z dorostenecké kategorie, v základní jedenáctce nastoupil Fotr, Kubec a Káš. Z áčka začali zápas mimo jiné Lietava s Cicmanem.

Utkání bylo velmi vyrovnané, do větších příležitostí se nedostal ani jeden celek. Obrany obou mužstev byly pozorné. Do jedné příležitosti se řítil Diop, defenziva Klokanů byla ovšem rychlá a slávistického útočníka ve vápně zastavila.

Na druhé straně to zkoušel z dálky Lietava, branku ale minul. To po necelé půlhodině hry se prosadil Fotr. Lietava uvolnil na levé straně Cicmana, slovenský záložník našel přetaženým centrem v náběhu Havla, který přihrávkou oslovil ve vápně volně stojícího Fotra. Ten si míč dokonce stihl zpracovat a pod padajícím Rakovanem otevřel skóre.

Slávisté zrychlovali tempo hry, ale obrana Klokanů odolávala. Bohužel občas i za cenu nevynucených faulů. Sešívaní ovšem ze standardních situací nebyli nebezpeční.

Do druhé půle vyslal trenér hostů Ivo Knoflíček dva čerstvé hráče. A na aktivitě to bylo hned znát. Slavia se začala dostávat do více šancí. Akce jim hatila buď nepřesnost ve finální fázi, nebo dobře chytající Dočekal.

Hned v 51. minutě to zkoušel z voleje Prosek, ale Dočekal stál na dobrém místě. O šest minut později nadzvedával prudký centr Diop, míč naštěstí letěl nad břevno. V 65. minutě se Slavia již dočkala. S přispěním velkého štěstí se míč po několika odrazech dostal až k Dostálovi, který Dočekala prostřelil.

V 73. minutě vyslal Lietava do sprinterského souboje čerstvého Engelmanna. K zakončení se ale pětadvacetiletý univerzál nedostal. Z následného útoku Černý mladého Dočekala nepřekonal a Diopova střela byla sražena mimo tři tyče. A když gólem neskončila ani Möglichova dorážka, skončilo tak derby nerozhodně 1:1.