All Stars Cup 2015

Blíží se mezinárodní mládežnický turnaj, kde je Bohemka spoluorganizátorem.

All Stars Cup 2015

Ve dnech 12. - 14. června proběhne v areálu SK Slavia Praha již sedmý ročník mezinárodního juniorského turnaje ALL STARS CUP. Poprvé v historii se této akce zúčastní týmy sedmnáctiletých fotbalistů ze čtyř světových kontinentů. Své zastoupení zde budou mít Evropa, Asie, Amerika a nově i Afrika.

Letošní ročník určený hráčům narozeným v roce 1998 opět nabídne špičkovou mezinárodní konfrontaci. Pětici českých týmů (spolupořadatelé SK Slavia Praha a Bohemians Praha 1905, dále FC Zbrojovka Brno, FK Dukla Praha, FC Hradec Králové) doplněnou o jednoho zástupce ze Slovenska (AS Trenčín) čeká pravděpodobně nejtěžší test v sedmileté historii tohoto turnaje.

S velkými ambicemi přiletí týmy Olympique Marseille a Valencia CF. Zatímco Španělé budou chtít vylepšit deváté místo z roku 2013, zástupce z jihu Francie to v loňském roce dotáhl až do finále. Na úspěchy německých a portugalských klubů budou chtít letos navázat dva debutanti - Borussia Mönchengladbach a FC Porto. Další dva nováčci (HJK Helsinky, Universitatea Craiova) rozšiřují možnosti různorodé mezinárodní konfrontace o severskou a jihovýchodní fotbalovou školu.

Opět po roce vyšle na turnaj svého vyslance i Země vycházejícího slunce. Po Jokohama F. Marinos se v Praze představí JEF United, který má své sídlo v japonském městě Chiba. Na velmi úspěšné působení mexického účastníka Chivas Guadalajara (druhé a sedmé místo v posledních dvou ročnících) bude chtít navázat tým Pumas UNAM. Prvním účastníkem z afrického kontinentu je pak alžírský klub Chabab Belouizdad.

Formát turnaje i jeho stávající podoba zůstane i v tomto roce zachována. Na každý z týmů čeká bez ohledu na výsledky celkem devět zápasů rovnoměrně rozložených do tří hracích dnů, které budou sehrány na dvou fotbalových hřištích v tréninkovém centru SK Slavia Praha.

Turnaj ALL STARS CUP 2015 pořádá sportovní a marketingová agentura All Stars Team s.r.o. ve spolupráci s Městskou částí Praha 10, organizací Dům dětí a mládeže hl. m. Prahy a fotbalovými kluby SK Slavia Praha a Bohemians Praha 1905. Záštitu nad tímto turnajem převzala primátorka Prahy, starostka Městské části Praha 10 a Fotbalová asociace České republiky.