Klokani znovu neporaženi

Bohemka si odváží z Letné bod za remízu 1:1.

Klokani znovu neporaženi

Poslední ligové kolo mezi sebe svedlo odvěké rivaly Spartu a Bohemians. Klokani po výhře z minulého týdne nad Plzní šli do utkání s čistou hlavou, stejně tak u Sparty by už žádný výsledek nezměnil nic na jejich druhé pozici.

Trenér Pivarník udělal oproti minulému utkání s Plzní několik vynucených změn v základní sestavě. Hrát nemohl dle dohody klubů Pauschek, kterého nahradil Havel. Nehrál ani Mikuš z důvodu zranění, místo něhož byl na hřišti Gajič. Změny doznalo samozřejmě i rozestavení, kdy Bohemka hrála na tři střední záložníky s výše zmíněným Gajičem a pouze na jednoho klasického útočníka.

Uvolněné derby začalo otevřenou hrou na obě strany. V desáté minutě se po Kadeřábkově přihrávce sám zjevil před bránou Kadlec a o tři minuty později v podobné pozici Lafata, oba ale nedokázali Zlámala překonat. Bohemka hrále dále ze zajištěné obrany a čekala na svou šanci. Když ve třiatřicáté minutě neuspěl Kadeřábek, vrhli se Klokani sami do útoku.

Zbývalo osm minut do konce prvního poločasu, kdy Gajič narýsoval skvostnou průnikovou přihrávku na Bratanoviče, ten si po vzoru zápasu s Plzní stáhl míč zpátky a přeloboval Štěcha. Bohemka už do konce poločasu pouze zblokovala jednu standardní situaci Lafaty a šla do kabin s jednobrankovým vedením v zádech.

Do druhé půle naskočil v dresu Sparty oživit hru Konate a hned ve třiapadesáté minutě se zapojil do nebezpečné akce. Posunul balón na Váchu, který našel volného Kadlece, za překonaného Zlámala ale zaskočil Škerle. Sparta dostala Klokany pod tlak, ale ani ti neskládali zbraně. Na světelné tabuli svítila číslovka 65, kdy unikl po pravé straně Moravec, naservíroval míč na druhou stranu Radovi a ten tváří v tvář Štěchovi neuspěl. Sparťanský brankář vytáhl vynikající zákrok a srazil míč na roh. 

Jak se blížil konec utkání, Sparta byla více a více na balónu, vyloženější šanci si ale přes urputně bránící Klokany nevytvořila. Jedinou jiskřičku naděje pro tým z Letné vykřesal třináct minut před koncem Lafata. Nový hráč na hřišti Mareček poslal křižnou přihrávku přes malé pokutové území a kanonýr Lafata neměl problém dotlačit míč za čáru a srovnat.

Po zbytek hracího času už byla hra převážně rozkouskována drobnými fauly z obou stran a střídáními Bohemky. A když Sparta přežila i náběh čerstvého hráče Mosquery za obranu, mohlo se u vršovických slavit. Nic dalšího se totiž nestalo a Bohemians tak prodloužili svoji sérii neporazitelnosti a odvezli si z Letné bod za remízu 1:1.